Kraji na Zemlji, ki so kot iz drugega planeta.
Utrip mesta · destinacija

Ljudji privlači neznano, nenavadno, zato so nam posnetki z drugih planetov tako fascinantni. A premalo se zavedamo, da se za to, da bi se počuti, kot da nismo na Zemlji, ni treba vedno obračati v nebo, k posnetkom z Lune, Marsa in drugih nebesnih teles. Na naši skupni grudi je namreč mnogo eksotičnih krajev kjer se boste počutili, kot da ste na nekem drugem planetu. Zakaj bi torej leta in leta trenirali, da bi postali astronavt, ko pa lahko raziskujete neverjetne kraje kar tu na Zemlji.

Zemlja nas je obdarila z neverjetnimi kraji. A kot je ljudem v navadi vedno rinemo drugam, čeprav niti lastne okolice dobro ne poznamo, še manj cenimo, dostikrat pa nas celo dolgočasi. Ob tem se ne zavedamo, da imamo morda eksotično lokacijo, ki jo kot tako vidi nekdo na drugem koncu sveta, tik pred nosom. Tako se že stoletja obračamo proti nebu, ne le da občudujemo zvezde, pač pa da tam zunaj iščemo odgovore, medtem pa si še na številne tu ne znamo odgovoriti.

PREBERITE ŠE: Uradno najlepši otoki na svetu za leto 2015

Poglejte si serijo fotografij krajev za katere bi dejali, da so bile posnete na drugem planetu. Toda vse te ”izvenzemeljske” lokacije so raztrošene po celem svetu, zato lahko nekatere izkusimo kjerkoli živimo. In to brez, da bi bili astronavti po poklicu.

Vulkan Dallol, EtiopijaOdpri galerijo
Los Angeles iz zraka Fascinantne fotografije Los Angelesa, mesta angelov, iz ”angelske” perspektive Plavajoče domovanje Wayna Adamsa in Catherine King je živ organizem, ki še vedno raste. Zakonca, ki sta na splavu zgradila samozadostni dom ·