iPhone Photography Awards 2016 - najboljša iPhone fotografije 2016
V zraku · buzz buzz

Nedavno so bile podeljene nagrade iPPA 2016, na katerih so razglasili najboljše iPhone fotografije 2016, ki dokazujejo, da je meja med kakovostjo fotografij, posnetih s pametnimi telefoni in digitalnimi fotoaparati, že povsem zabrisana. Ali kot pravijo, iPhone je kot pero. Naj bo dobro ali slabo, samo ne bo napisalo pesmi, pesnik jo bo. Včasih sta za dobro fotografijo potrebna zgolj občutek za kompozicijo in dobro oko. Tem iPhone fotografom je to letos uspelo najbolje.

Objavljamo najboljše iPhone fotografije 2016. Nagrade iPPA 2016 so bile podeljene že devetič! Da, toliko let iPhone že dominira našim žepom in torbicam. Na natečaj iPhone Photography Awards se je letos prijavilo na tisoče fotografov iz 139 držav, nagrade pa so bile podeljene v 19 kategorijah (živali, portreti, potovanje, rože, hrana …).

PREBERITE ŠE: IPPAwards – zmagovite fotografije iPhone Photography Awards 2015

Najvišjo nagrado iPPA je prejel Siyuan Niu iz Sinjianga (Kitajska), ki je posnel portret 70-letnega Khalkha z njegovim orlom (Man and the Eagle). Prva tri mesta so sicer zasedli Patryk Kuleta iz Varševe (Poljska), Robin Robertis iz Kalifornije (ZDA) in Carolyn Mara Borlenghi s Floride (ZDA). Zmagovalec je bil zaradi priznanja presrečen in je dejal, da se je ob novici, da je prejel glavno nagrado, počutil kot Jack iz Titanika (Leonardo DiCaprio), ko je dobil vozovnico za Titanik.

Nagrade IPPA so začeli podeljevati z namenom prepoznavanja truda in ustvarjalnosti fotografov.

Nagrade iPPA 2016 – najboljše iPhone fotografije 2016 v posameznih kategorijah:

1. mesto na iPhone Photography Awards 2016Odpri galerijo
Kickstarter polomije Kickstarter: največje polomije na Kickstarterju Spust po bob stezi v Sarajevu. Slovenec posnel drzen spust s kolesom po zapuščeni olimpijski bob stezi v Sarajevu Bizarni izumrli poklici Izumrli poklici: bizarni poklici, ki (na srečo) ne obstajajo več Bizarna pravila za Playboyeve zajčice, ki živijo v Playboyevem dvorcu. Skrivna pravila, ki v Playboyevem dvorcu veljajo za Playboyeve zajčice · ·