landscape-1488452253-pirates-of-the-caribbean-poster
Kulturni izbor · film

Najnovejši, peti del Piratov s Karibov: Salazarjevo maščevanje si lahko PREDPREMIERNO ogledate že v sredo, 24. maja, v vseh kinih Cineplexx. Film bo na vseh lokacijah na sporedu ob 19.30, v 3D-tehnologiji pa ob 20.30. Z malo sreče in pravilnim odgovorom na spodnje vprašanje boste prejeli 2 vstopnici za ogled filma v vam najbližjem kinu Cineplexx.

Johnny Depp se kot ikonični antijunak Jack Sparrow vrača na velika platna v novem delu filma Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje. V svoji novi dogodivščini se kapitan Jack Sparrow znajde v vrtincu nesreče: smrtonosni piratski duhovi, ki jih vodi Jackov stari sovražnik, grozljivi kapitan Salazar (Bardem), so pobegnili iz Hudičevega trikotnika. Trdno so odločeni, da bodo pokončali vse pirate na odprtem morju – vključno z Jackom. Kapitanovo edino upanje za rešitev je legendarni Pozejdonov trizob, močan artefakt, ki lastniku daje popolno oblast nad morjem. A da bi bil pri svoji nalogi uspešen, mora skleniti neprijetno zavezništvo s čudovito in pametno astronomko Carino Smyth (Kaya Scodelario) in svojeglavim mladim mornarjem kraljeve mornarice, Henryjem (Brenton Thwaites). Na krmilu svoje skromne in zanemarjene ladje z imenom Umirajoči galeb si Jack Sparrow želi ne le rešiti svoje življenje, ampak obrniti niz nesrečnih dogodkov v svojo prid ob srečanju z najbolj strašnim in hudobnim sovražnikom, kar jih je kdaj srečal.

NAGRADNO VPRAŠANJE

Katerega leta so posneli prvi del Pirati s Karibov: prekletstvo črnega bisera?

A) 2007
B) 2003
C) 1998

Nagradna igra je zaključena. Nagrajenci so:
Rok Čas
Ana Marija Cestar
Marko Jerič
Blaž Miklavčič

Vsem ostalim želimo več sreče prihodnjič!

dokumentarec-cover Dokumentarni film “Najhitrejši na svetu” cover-1000-500-olja Filmski napovednik: Okja (2017) NAJBOLJŠI FILMI DVATISOČIH Top 25: najboljši filmi po prelomu tisočletja NAJBOLJŠI FILMI DEVETDESETIH Top 25: najboljši filmi devetdesetih ·