Naj te ne bo strah: kaj pomeni, če se ponoči zbudiš točno v tem času?
V zraku · buzz buzz

Informacije, ki jih boste dobili, niso za tiste, ki jih je strah onstanskega sveta, mračnih sil in obstoja višje sile.

Čarovnice. Spoznali smo jih že kot majhni v otroških risankah. Hitro zatem smo spoznali svet črk in se je tako začelo zvesto branje Male čarovnice Lili. In zdaj, ko smo otroci postali odrasli ljudje, smo se razdelili v dve skupini: tiste, ki verjamejo v obstoj čarovnic in tiste, ki so prepričani, da so mračne sile mit.

Tisti, ki verjamejo v obstoj čarovništva, vedo, da zgodovina piše, da naj bi se človeštvo s čarovniškimi procesi srečalo v začetku novega veka. Čarovnice so preganjali pravniki, obstajala je tudi zakonsko predpisana kazen, ki je predvidevala njihov zažig na grmadi.

Po nekaterih verovanjih naj bi bile čarovnice, skupaj z demoni in duhovi, najaktivnejše v nočnem času, ko je “vernikov, ki molijo za zaščito, najmanj”. Zato naj bi bile njihove sile močnejše.

Med tretjo in četrto uro naj bi mračne sile potovale iz enega v drugi svet, zato je domnevno delovanje magije najučinkovitejše. V Evropi se je dolgo let verjelo, da so za vse bolezni sveta in vojne krive čarovnice, ki so jih aktivno lovili. Zaradi tega je veliko ljudi, ki so med tretjo in četrto uro tavali po ulicah, ubitih, saj se je verjelo, da so ravno oni mračne sile.

Trend lovljena čarovnic naj bi svoj vrhunec dosegel leta 1835, ko se je v verskih zapisih pojavil izraz “ura čarovnic”, ki naj bi veljala za ukleto uro. Celo nekatere raziskave pišejo, da je v času med tretjo in četrto uro zabeleženih največ smrtnih primerov v bolnišnicah. Večina ljudi, ki se zbudi v tem času, toži na občutek zmedenosti. V psihološki literaturi se tudi govori o prisotnosti “nečesa”.

Znanstveniki nimajo konkretnega odgovora, kaj se zares dogaja – trdijo, da je stopnja melatonina v telesu med tretjo in četrto uro največja, a nato pada, kar se ujema s koncem ene od REM-faz spanj. To je namreč hormon, ki je zadolžen za regulacijo spanca – ko začne padati, človekov spanec ni več tako globok, zato se veliko lažje zbudi.

Kateri teoriji boste pripisali večjo kredibilnost, je na vas, da se odločite. Strokovnjaki pravijo, da vas domnevno ne bi smelo skrbeti, če se občasno zbujate v času med tretjo in četrto uro. Če se tovrsten vzorec ponavlja, pa je seveda dobro, da se pogovorite s strokovnjaki, saj gre za vaše zdravje.

shutterstock_267989624 Z njo se ni pametno igrati: žensko, rojeno v tem znaku, vsi občudujejo 10 najpogostejših vprašanj o seksu, ki smo jih zastavili Googlu 10 najpogostejših vprašanj o seksu, ki smo jih zastavili Googlu 4-peresna detelica prinaša srečo: kaj pomeni, če najdeš detelico z več listi? 4-peresna deteljica prinaša srečo: kaj pomeni, če najdeš deteljico z več listi? BeFunky-collage 10+ tatujev iz tvojih najljubših filmov, ki jih hočeš TAKOJ