Amancio in Marta Ortega
V zraku · buzz buzz

Najbogatejši človek na svetu je znova Amancio Ortega. Kdo? Ortega je modni magnat, ustanovitelj tekstilnega giganta Inditex, ki ima lasti znamke, kot so Zara, Berhska, Stradivarus, Massimo Dutti in Pull&Bear. Forbes je nedavno njegovo premoženje ocenil na 79,5 milijarde ameriških dolarjev, s čimer je iz prvega mesta izrinil Billa Gatesa, za katerega je ocenil, da je ‘težak’ 78,5 milijarde dolarjev.

Najbogatejši človek na svetu je Amancio Ortega za kratko postal že pred slabim letom, ko je na vrhu lestvice najbogatejših ljudi prav tako zamenjal Billa Gatesa.

Premoženje 80-letnega ustanovitelja Zare se je pretekli teden na račun rasti delnic njegovega podjetja povečalo za 2,5 odstotka oz. 1,7 milijarde ameriških dolarjev na 79,5 milijarde dolarjev, kar je bilo dovolj, da je na vrhu prehitel soustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, ki ima na računu po zadnjih podatkih revije Forbes 78,5 milijarde dolarjev. Vodenje poslov družbe Inditex naj bi kmalu prevzela njegova hčera Marta Ortega, ki se že lep čas kali, da nasledi očeta in prevzame njegovo vlogo.

PREBERITE ŠE: Forbes 2016: najbogatejši človek na svetu je …

Amancio Ortega je bil tudi tokrat najbogatejši človek zgolj za nekaj dni, saj mu je od srede do petka premoženja z 79,5 milijarde ‘skopnelo’ na 77,8 milijard dolarjev. Ker sta si z Billom Gatesom tako blizu, gre pričakovati, da si bosta še nekajkrat izmenjala laskavi naziv. Toda ta tekma je v resnici poštena samo zato, ker je oče Microsofta do zdaj v dobrodelne namene podaril že skoraj 31 milijard svojega premoženja, sicer mu Ortega, ki je svojo kariero začel na samem dnu, ne bi prišel niti blizu.

Amancio in Marta OrtegaOdpri galerijo

Timelapse Julijskih Alp Aleš Krivec: timelapse Rimske ceste nad Julijskimi Alpami Kana tatuji Kana tatuji so na moških videti še bolje kot na ženskah! Kyle Wester med postavljanjem hitrostnega rekorda z rolko. Z rolko drvel kar 143 km/h in zrušil svetovni rekord! Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem · · ·