Najbolj barviti kraji na svetu, ki so kot iz pravljice
Utrip mesta · destinacija

Takšno lepoto vidiš le enkrat v življenju – in vredno jo je obiskati.

To, da svet ni črno-bel, najbrž že veste – na svetu je nekaj destinacij, ki se nam v spomin vtisnejo prav zaradi svoje barvne živahnosti. In to kakšne!

Če želite doživeti pravi kalejdoskop barv, imamo za vas nekaj predlogov – to so kraji, ki že čakajo na vaše raziskovanje!

Najbolj barviti kraji na svetu:

Polja sivke, Francija

Če vas dišeče rože ne prepričajo, potem vas bo gotovo neskončno morje vijoličaste barve.

Jezero Hillier, Avstralija

Milenijsko roza jezero se zdi kot popolna destinacija za hipsterje. Barvo mu dajejo visoka vsebnost soli in organizmi, ki živijo v jezeru: alge in halobakterije.

Polja tulipanov, Nizozemska

Vsako pomlad, vrsto za vrsto, po celotni Nizozemski zacvetijo tulipani. Najbolje bo, da se tja odpravite marca in aprila, saj boste ravno takrat imeli edinstveno priložnost, da se naužijete sanjskega prizora.

Rue Targui, Chefchouen, Maroko

Čeprav so medine barvite same po sebi, se lahko le redkokaj kosa z modrim mestom Chefchouen. Vsaka ulica in vsaka stavba je pobarvana v drugačen odtenek modre. Mesto je bilo 500 let zaprto za tujce, danes pa popotnike sprejema z odprtimi rokami.

Cinque Terre, Italija

Pastelne hiške odlično dopolnjujejo modro morje. Najlepši pogled na igro mehkih barv in modrega morja boste imeli prav zvečer, ko mesta osvetljujejo lučke.

Marmorne jame, Čile

Te čudovite jame spreminjajo barvo glede na barvo vode. Nežne krivine kamnitih zidov olajšajo odbijanje sončne svetlobe, ki povzroči, da se na kamnu odraža modrina vode.

Jezero Natron, Tanzanija

To jezero iz »soli in sode« v severni Tanzaniji je lahko za nekatere živali tudi smrtno nevarno. Po podatkih Live Scienca je pH-ravnotežje alkalne vode dovolj, da opeče vse, kar se odloči plavati v njej. To pa je tudi stopnja strupenosti, ki ji daje rdeč, razpokan videz.

Tunel Wisteria, Japonska

Ta predor kaskadnih cvetlic je dobesedno sanjski. Če ste si kdaj želeli, da bi lahko živeli v akvarelu, potem se kar odpravite v Kawachi Fuji Gardens.

Veliki koralni greben, Avstralija

Če ste mislili, da so stvari lahko barvite le nad tlemi, potem počakajte, da vidite podvodni svet Velikega koralnega grebena. Počutili se boste kot na drugem planetu.

Moskva, Rusija

Nariškinov baročni stil arhitekture, ki ga boste našli v Moskvi, ni podoben nobenemu drugemu. Poskusite kombinirati stolpiče in okrogle oblikovalske podrobnosti z barvito barvno paleto in dobili boste prizor, ki je naravnost iz pravljice.

Nugal, Makarska Riviera Top 20: najboljše hrvaške plaže 2018 shutterstock_633057182 Dogodivščine, ki jih bosta raje zamolčali : ideje za dopust zate in tvojo najboljšo prijateljico Truck Surf Hotel Truck Surf Hotel: edinstvene počitnice na šestih kolesih Portofino Najlepša italijanska obalna mesteca, ki so kot nalašč za obisk to poletje