Čustveni trenutki v nogometu
Utrip mesta · šport

Na eni strani nepopisna sreča, na drugi globoka žalost. Šport je krut. Štejejo samo zmage. Vsak poraz je bridek, a zmage so sestavljene prav iz porazov, in kdor ne zna prenesti poraza, si ne zasluži zmage. Šport je sestavljen iz nasmehov in vzklikov veselja ter prav toliko solz. Tudi Euro 2016 je postregel s številnimi čustvenimi prizori; čustva so na dan privrela ob igranju himne in ob bridkih porazih, kot je bil tisti Hrvaške proti Portugalski, ko je bil Luka Modrić neutolažljiv. A najaktualnejši čustveni posnetek prihaja iz ZDA, kjer so verjetno največjega nogometaša vseh časov, Lionela Messija, po novem porazu v finalu Copa Americe premagale solze. To so najbolj čustveni trenutki v nogometu, ob katerih je jokal ves svet.

Nogomet je, tako kot vsak šport, čustveni vrtiljak. Čeprav semafor z rezultatom ne pravi tako, pa sta zmaga in poraz dve plati iste medalje, kajti ne moreš zmagati, če prej nisi nikoli izgubil. Tega se zaveda vsak športnik, nekateri pa to pač posvojijo in prenašajo bolje kot drugi.

PREBERITE ŠE: Euro 2016: Najbolj nenavadne pričeske na EP v nogometu

Velikani športa poraza ne jemljejo kot nekaj slabega, ampak kot motivacijo za naprej. A v trenutku poraza se je včasih težko sprijazniti z njim in zbrati misli in takrat čustva marsikoga premagajo. V nogometnem svetu smo nazadnje jokali skupaj z Lionelom Messijem, ki je z Argentino izgubil tretji zaporedni finale (dvakrat v finalu Copa Americe, ko je bil rabelj gavčev Čile, in predlani v finalu svetovnega prvenstva, ko je njegove sanje o naslovu svetovnega prvaka pokopala Nemčija) in po koncu tekme ni mogel skrivati globokega razočaranja in zadržati solz. Nogometna zgodovina je polna takšnih ganljivih trenutkov.

V nadaljevanju si oglejte, kateri so bili najbolj čustveni trenutki v nogometu, ob katerih je jokal ves svet (tudi od sreče):

Najbolj čustveni trenutki v nogometu, ob katerih je jokal ves svet:

Nenavadne frizure na Euro 2016 Euro 2016: najbolj nenavadne pričeske na EP v nogometu Najbolj smešni trenutki na Euro 2016 Euro 2016: najbolj smešni video trenutki na EP v nogometu 2016 Kolesarski nahrbtniki 2016 Top 8: najboljši kolesarski nahrbtniki 2016 po izboru uredništva Firefly-SUP Najbolj priljubljena vodna aktivnost zadnjih let: veslanje stoje ·