Zvezdni roj Westerlund 2
V zraku · buzz buzz

Vesolje je od nekdaj burilo človeško domišljijo. Vesolje se zdi brezmejno in vsako leto odkrušimo delec neznanega nad nami. Po devetih letih potovanja smo letos na primer le dosegli pritlikavi planet Pluton in bili za to nagrajeni s fotografijami, ki so se zapisale v zgodovino. A to ni bil edini vesoljski mejnik v letu 2015, ujet v objektiv. Predstavljamo vam najbolj fascinantne fotografije, posnete iz vesolja v letu 2015.

Za številne najbolj fascinantne fotografije posnete, iz vesolja v letu 2015, sta ”kriva” astronavta Scott Kelly in Kjell Lindgren, ki sta posnela dih jemajoče fotografije Zemlje. Velik del zaslug gre tudi zimzelenemu vesoljskemu teleskopu Hubble, ki se tudi po 25 letih še ni naveličal pošiljati fascinantnih fotografij vesolja. Za težko pričakovane fotografije je poskrbelo tudi terensko vozilo Rover Curiosity, ki nas je zalagalo s fotografijami z Marsa, za vesoljski mejnik pa so poskrbele tudi fotografije Plutona, ki bodo odšle v zgodovinske knjige.

PREBERITE ŠE: 15 najslovitejših fotografij vesolja

Oglejte si najbolj fascinantne fotografije iz vesolja v letu 2015:

PlutoOdpri galerijo

sw_devicest1 Lightsaber Escape: ko pametni telefon postane svetlobni meč Poskrbi, da ti bo to zimo ostalo toplo. Vas zebe? Tako poskrbite, da vas pozimi ne bo zeblo! Pet Fit Club - fitnes za domače živali Pet Fit Club: fitnes za domače živali in njihove neverjetne preobrazbe Finalisti natečaja Comedy Wildlife Photography Awards 2015 Comedy Wildlife Photography Awards: komične fotografije prostoživečih živali ·