Top Gun (Top Gun), 1986
Kulturni izbor · film

Sončna očala so nekatere filme tako močno zaznamovala, da si brez njih filma ne znamo predstavljati. Zaznamovala so like, ki so jih nosili, in celo vplivala na modne trende celih generacij. Preverite, katera so tista sončna očala, ki so se za vedno vpisala v zgodovino filma.

Si predstavljate film Taksist brez sončnih očal, ki jih je nosil Robert DeNiro v vlogi taksista Travisa Bickla? Pa film Top Gun brez  sončnih očal Ray Ban, ki so zaradi Toma Cruisa postala večen trend? Mačja sončna očala, ki jih je Audrey Hepburn nosila davnega leta 1961 v kultnem filmu Zajtrk pri Tiffanyju, se vse od tedaj v presledkih vračajo v modo, srčkasta sončna očala iz filma Lolita (1962) pa bodo ravno zaradi tega filma vselej veljala za ena izmed najbolj spogledljivih sončnih očal.

PREBERITE ŠE: Najdražji filmski rekciziti vseh časov

Katera so torej tista sončna očala, ki so filmske like zaznamovala tako močno, da bi jih brez težav umestili v film, če bi jih zagledali v vitrini? Preverite.

GALERIJA: Najbolj ikonična filmska sončna očala

Odpri galerijo

Najbolj smešni filmski trenutki Top 20: najbolj smešne filmske scene vseh časov Top serije, ki vas bodo popolnoma prevzele Filmi za ljubitelje vina Top 5: najboljši filmi za ljubitelje vina Film Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) Filmski napovednik: Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) ·