ROLEX SUBMARINER 6538
Kulturni izbor · film

Podjetja se v želji po povečanju prodaje svojih izdelkov vse bolj zatekajo k razmeroma novim oblikam oglaševanja, kot je denimo t. i. umeščanje izdelkov. Prav zato je ob ogledu marsikaterega filma moč opaziti simbole številnih blagovnih znamk.

Na enak način razmišljajo tudi izdelovalci ur. V zameno za plačilo se njihovi izdelki pojavijo na zapestju filmskih junakov. Takšna vrsta oglaševanje mnoge spodbudi k nakupu. To ni nič nenavadnega, saj je na primer težko najti moškega, ki si ne bi želel vsaj delno postati James Bond.

Kljub temu pa vse naprave ne vzbudijo enake količine pozornosti. Zato smo za vas pripravili seznam desetih ur, ki so s svojo pojavnostjo navdušile gledalce. Med njimi so se znašle ure, ki smo jih lahko opazili v najrazličnejših filmih – od dram do znanstvene fantastike.

SEIKO GIUGIARO 7A28-7000 – Osmi potnik 2 (Aliens, 1986)

Na zapestju Ellen Ripley, ki jo je v filmu upodobila Sigourney Weaver, gledalci lahko opazijo uro, ki jo je Seiko izdelal v sodelovanju z oblikovalcem avtomobilov Giorgettom Giugiarom.

ROLEX DATEJUST – Ameriški psiho (American Psycho, 2000)

Christian Bale se je z vlogo Patricka Batemana v filmu Ameriški psiho izstrelil med zvezde. Zanimivo je, da je Rolex ustvarjalcem filma postavil pogoj, da junak njihove ure ne sme nositi med grozotnimi scenami.

SEIKO 6105 – Apokalipsa zdaj (Apocalypse Now, 1979)

Ura, ki jo je v filmu nosil Captain Willard, je bila zaradi svojega stila in trpežnosti med vietnamsko vojno zelo priljubljena med ameriškimi vojaki.

OMEGA SPEEDMASTER PROFESSIONAL – Apollo 13 (Apollo 13, 1995)

Ura se je v filmu znašla zato, ker so jo tudi v resnici na krovu nosili člani posadke Apolla 13. Prav tako je bila ključna za razvoj zgodbe, več podrobnosti pa vam ne smemo razkriti.

CASIO CA53W TWINCEPT DATABANK – Nazaj v prihodnost (Back to the future, 1985)

Digitalna ura se je znašla na zapestju Martyja McFlyja, preden se je ta odpravil na časovno potovanje. Nostalgiki jo lahko dobite po zelo nizki ceni.

JAEGER-LECOULTRE REVERSO GRANDE TAILLE – Batman: Na začetku (Batman Begins, 2005)

Glavni junak Bruce Wayne v filmu Batman: Na začetku prisega na prestižno uro podjetja Jaeger-LeCoultre. Ta se odlično prilega njegovim neverjetnim sposobnostim.

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA THIN PERPETUAL – Doctor Strange (Doctor Strange, 2016)

Benedict Cumberbatch v filmu upodablja čarovnika s posebno sposobnostjo, saj lahko upravlja čas. Elegantna izbira se zato odlično poda njegovemu liku.

ROLEX SUBMARINER 6538 – Dr. No (Dr. No, 1962)

V vsakem od filmov o Jamesu Bondu je mogoče opaziti nekaj zapestnega okrasja. V prvem filmu, v katerem je karizmatičnega agenta upodobil Sean Connery, blesti slavni Rolexov Submariner 6538.

SEIKO M516 VOICE NOTE – Izganjalci duhov (Ghostbusters, 1984)

Ura, ki jo v filmu nosijo glavni liki, se ne uvršča med najbolj čudovite. Pri ustvarjanju znanstvenofantastične komedije je bila uporabljena zaradi tega, ker je zmožna snemati zvok.

HAMILTON KHAKI PILOT DAY DATE – Medzvezdje (Interstellar, 2014)

Matthew McCounaghey je v znanstvenofantastični pustolovščini upodobil Cooperja. Del njegove oprave je tudi Hamiltonova ura, ki je oblikovana preprosto in zato kot nalašč za vsakdanjo rabo.

cover-breaking-bad-v1 Te odlične serije gledajo in cenijo le inteligentni ljudje Brimstone 11 misterioznih trilerjev za vse, ki iščete nekaj srhljivega Screen Shot 2018-05-03 at 12.09.04 copy Takšna bo 2. sezona serije 13 Reasons Why vg4yds Filmi, ki jih moraš videti, če ti življenje razpada · · ·