shutterstock_279519770
Utrip mesta · destinacija

Če razmišljate o selitvi v drugo državo, o daljšem potovanju ali o študijski izmenjavi, vam lahko pri izbiri destinacije pomaga tudi ta članek. Preden se odločite, kam bi se radi podali na podlagi le osebnih preferenc, si preberite, katere so najprijaznejše države na svetu in katere najmanj.

Lestvica InterNations Expat Index je rangirala države od najbolj do najmanj prijazne do svojih prebivalcev. Preden se odpravite na dolgo potovanje ali pa se celo preselite v tujo državo, se vam seznam splača pogledati. Čeprav bo vaša izbira verjetno temeljila na marsikateri lastnosti, pa je sproščeno in prijazno vzdušje eden izmed dejavnikov, ki lahko pripomore k višji kakovosti življenja.
Anketiranci so morali oceniti več dejavnikov na lestvici s točkami od 1 do 7, vključno s prijaznostjo lokalnega prebivalstva, dobrodošlostjo in kako preprosto in pomembno je, da se govori lokalni jezik. Rezultate so nato razporedili v 5 kategorij: kje se najhitreje ustalimo in počutimo kot doma, katere države so najbolj prijazne, kje se lahko počutimo najbolj dobrodošle, kje bomo najhitreje našli prijatelje in kje je najpreprosteje govoriti lokalni jezik ter kako pomembno je.
V vseh kategorijah se je najbolje odrezal Bahrajn, saj je povsod med top 10 . Če je vaša pozornost usmerjena na prijaznost, potem je prava država za vas Portugalska, takoj za petami pa sta ji Kostarika in Mehika.

V Kuvajt si ne želite, če se želite počutiti dobrodošle in če se želite obdati s prijaznimi ljudmi, na največjo jezikovno oviro boste naleteli v Rusiji, najtežje pa se boste ustalili na Danskem. Celotne seznam si lahko ogledate tukaj.

Najbolj in najmanj prijazne države na svetu:

Najprijaznejše države na svetu

1. Portugalska
2. Mehika
3. Tajvan
4. Kambodža
5. Kostarika
6. Kolumbija
7. Oman
8. Filipini
9. Bahrajn
10. Vietnam

Najmanj prijazne države na svetu

1. Kuvajt
2. Avstrija
3. Češka
4. Finska
5. Švica
6. Savdska Arabija
7. Danska
8. Madžarska
9. Katar
10. Švedska

PREBERITE ŠE: 30+ romantičnih destinacij, ki jih morate obiskati!


Zdaj lahko bivate v hiši iz filma Ex-Machina Zdaj lahko bivate v hiši iz filma Ex-Machina 1. Škotska 20 najlepših držav na svetu, med njimi tudi Slovenija hotel rovinj Spirito Santo Palazzo Storico: luksuzni hotel v Rovinju v lasti Slovencev "Stol smrti" na Novi Zelandiji “Stol smrti” na Novi Zelandiji · ·