drevesce
Utrip mesta · dom

Ker jim eni pravijo božično drevesce/smreka/jelka, drugi pa novoletna jelka/smreka, bomo mi udarili srednjo varianto in jih poimenovali božično-novoletno jelka, da bo volk sit in koza cela. So ena prvih asociacij na Božič in novo leto, njihov skupni imenovalec pa je pisana ter svetleča dekoracija, ki pa si je tisti z nekaj več domišljije razlagajo nekoliko drugače kot veleva tradicija. Poglejmo si nekaj bolj kreativnih izvedb.

Ustvarjanje prazničnega vzdušja je v naših rokah. Lahko se odločimo za klasičen pristop, lahko pa o božično-novoletnih jelkah razmišljamo dlje od bonkic, girland in drugega okrasja ter celo dlje od samega zimzelenega drevesa. Čeprav se slednje zdi neločljivo povezano z decembrskim duhom, pa, kot boste videli v naši galeriji, vaša izbira ni zamejena s smreko in jelko oziroma njunim plastičnim nadomestkom.

PREBERITE ŠE: Prižiganje božičnih lučk pri nas in po svetu

In ker nas večina svojega drevesca še ni postavila, naj kreativne rešitve služijo tudi kot navdih. Morda pa podobno ”odpiljeno” že letos postavite tudi sami. Če, se ne bomo branili, če jo boste želeli deliti z nami na Facebooku.

Odpri galerijo

1 Mellow Moose Station: Ko vintage pohištvo dobi še eno priložnost PicMonkey Collage 15 sodobnih idej za božično dekoracijo doma 8116LgXjCcL._SL1500_ Mr. Coffee – Belkinov pametni kavni aparat PicMonkey Collage Eksplozija ljubkosti: 20 živalic v skodelicah ·