Najbolj kul Piaggio: Piaggio Racer
Utrip mesta · mobilno

Piaggio Ciao je poznan prav vsem, o njem pa se je še posebno veliko govorilo v zadnjem času, ko je prišlo do spremembe zakona o motornih vozilih. A to zdaj niti ni pomembno, saj se bomo posvetili enemu od najbolj zanimiv primerkov tega priljubljenega motorčka. Tukaj je Piaggio Racer.

V Italiji se na obrobju Milana skriva majhna vasica Orrigio. V njej boste našli OMT Garage in v njej dva brata, ki sta tam praktično odrasla. Začetki segajo v leto 1978, v zadnjih letih pa je bratoma uspelo spremeniti garažo v pravi motociklistični studio, kjer različne “odštekane” predelave ugledajo luč sveta. Predelani Piaggio, Piaggio Racer,  ima nizek in ozek okvir za stabilnost pri večjih hitrostih, medtem ko je sedež narejen iz plute, tank za goriva pa je majhen, kar še dodatno doprinese k manjši teži motocikla.

Piaggio je bil prvi motor, ki sta ga brata imela pri svojih 14 letih, in temu v čast sta se odločila predelati Piaggio Ciao PX, letnik 1982. Dvotaktni motor je v celoti predelan, njegova prostornina pa je iz tovarniških 49 kubičnih centimetrov povečana na 75 kubičnih centimetrov. Dodan je električni vžig in lažji vztrajnik. Iz prvega kolesa je bila odstranjena zavora in tako se ta hitri malček ustavi le še na zadnje kolo. Zagotovo gre za enega od najbolj zanimivih motorčkov, ki bo privabil še veliko občudujočih pogledov.

Galerija slik: Najbolj kul Piaggio: Piaggio Racer

Najbolj kul Piaggio: Piaggio RacerOdpri galerijo
P90268215_highRes_bmw-r-ninet-in-speci (1) BMW Motorrad Spezial: motorji po vaših željah Skoda-Tesa-CityM--5696 Mestna priročnost: Škoda Fabia Black Editon & Tesa Jurjaševič Skiro BMWX2 City BMW X2City: električni skiro belo-modre značke cover-ford-fiesta NAGRADNA IGRA: Poteguj se za Fiesta vikend! · · · ·