hades-360-corkscrew-11
V zraku · buzz buzz

Začetki adrenalinskih voženj segajo v 17. stoletje, v Rusijo, na tračnice pa so se vagončki prvič postavili v Franciji v 19. stoletju. 131 let nazaj smo dobili znamenito železnico »Gravitacijski užitev« v New Yorku, kjer so ‘prvi-za-roke-držeči’ vagončki ‘drveli’ s hitrostjo 10 km/h. Da prav ste prebrali, 10 km/h. Kar ni nič v primerjavi s hitrostmi, ki jih dosegajo danes. In kje na svetu najdemo najbolj nore vlake? V Ameriki, seveda!

Evolucija vlakcev smrti je bila za razliko od njihovih današnjih hitrosti torej relativno počasna. A verjetno so ravno zato postali ne samo obvezni del zabaviščnih parkov, ampak eden najbolj vrhunskih andrenalinskih užitkov sploh. In ja, kje drugje kot v Ameriki, meki zabave, najdemo najboljše od najboljšega. Amerika pač vedno želi imeti vse »naj«. Ta pridevnik želijo postaviti pred domala vsako stvar. Najvišji, najhitrejši, najdražji, najbolj obiskan, itd. Naziv obljubljene dežele pač terja določene ‘odlike’.

PREBERITE ŠE: Verrückt, najvišji vodni tobogan na svetu!

Ta miselnost že dolgo živi tudi v zabavni industriji, kamor sodijo tudi zabaviščni parki, ki so po 70. letu počasi a vztrajno dodajali v svoj rezime tudi adrenalinske vožnje. Iz ‘ozko’ družinskega miljeja so se tako razširili na ne samo zabaven ampak tudi do konca razburljiv prostor, prostor tudi za vse adrenalinske odvisneže. Čebljanje je tako preglasilo vreščanje in kričanje- od groze in užitka hkrati. Poglejte, kje ste te mešanice lahko deležni v največji količini.

Goliath (zabaviščni park Six Flags Great America, Gurnee, Illinois) - Goliath je v maju postal ne samo najhitrejši leseni vlakec, ampak tudi leseni vlakec z najvišjim in najbolj strmim padcem.Odpri galerijo

stephen-king-cover-ftr Nasveti Stephena Kinga kako postati dober pisatelj Screen Shot 2014-08-11 at 20.57.43 Kaj se zgodi, ko popačimo stereotipe in ženske v oglasih zamenjajo moški? cover Apple: najbolj čudni izdelki, ki jih je v drugi polovici 80-ih poskušal lansirati veliki gigant Foto: Alessio Albi Alessio Albi: Božanski razpoloženjski portreti ·