Najbolj preprost trik, s katerim boste pravilno olupili granatno jabolko
Utrip mesta · kulinarika

Jesenski čas napoveduje prihod granatnega jabolka, ki ga je na žalost bolje videti na trgovski polici kot pa v naših rokah. Ga olupim z nožem? Kaj pa če tokrat poskusim zgolj z rokami? Milijon misli, medtem pa rdeča semena letijo vse naokrog, kot da se je pri vas doma pravkar zgodil masaker. Da ne bo ‘tekla reka krvi’, se raje za vse večne čase naučite, kako pravilno odpreti granatno jabolko. Bolj preprosto je, kot se zdi.

Granatno jabolko je sadež, ki se poda k različnim jesenskim jedem. Svojo popularnost pa je v našem času dosegel takrat, ko so dekleta na Instagramu množično fotografirala smutije in ovsene kaše, ki so okrašene z rdečimi semeni. Poleg tega, da je sadež videti zelo zanimivo, naj bi bil tudi zelo zdrav – vseboval naj bi vitamin C, antioksidante in kalij, izboljšal pa naj bi zdravje vaših zob in zmanjšal tveganje za bolezni srca in ožilja.

Preden vaše brbončice začutijo drobna semena, je pomembno pravilno izbrati granatno jabolko. Izbrati bi morali sadež, ki je dovolj težek za svojo velikost in je nepoškodovan. Njegova lupina pa mora biti debela, da ščiti plod. Ko to naredite, je trenutek resnice pred vami. Kako torej pravilno odpreti granatno jabolko?

Preden začnete lupiti granatno jabolko, zaščitite rezalno podlago z brisačami, ki bodo absorbirale vso odvečno tekočino, ki jo bo sadež spustil. Odrežite vrh sadeža in dno. Zagledali boste zvezdasto obliko, ki ji nato morate slediti pri rezanju. Tam, kjer je stranica ‘zvezde’, z nožem tudi zarežite po dolžini. Na vseh mestih naredite enako. Nato vsak krhelj razprite in ločite drug od drugega. Ko to naredite na vseh straneh, bo nastala razprta ‘zvezda’ – iz vsakega krhlja pa izluščite semena.

Postopek si lahko ogledate tudi v videozapisu:


shutterstock_507639565 Najboljše restavracije v Ljubljani 2018 Nespresso (1) Nespresso je končno na voljo tudi v Sloveniji Photo_ Videomedia (8) NOVEMBER GOURMET LJUBLJANA 2018: PRESTOLNICA KULINARIKE 39094212_291083934991754_5734997438675025920_n Sisters Kurtoš: pekarna v središču Ljubljane, kjer boste okušali madžarsko sladico · ·