Metallica-Press-Crop-Herring-Herring-1480x832
Kulturni izbor · glasba

Tudi naslednje leto je napovedana marsikatera glasbena poslastica. Katerih koncertov nikakor ne smemo zamuditi? Tukaj so najbolj pričakovani koncerti 2018.

Najbolj pričakovani koncerti 2018:

Rod Stewart

Rod Stewart je bil kar dvakrat uvrščen v legendarno Rock and Roll Hall of Fame in velja za enega od najbolj prodajanih glasbenikov vseh časov, ki je v 5 desetletjih kariere prodal več kot 200 milijonov albumov po celem svetu. Lani, leta 2016, je za svoje zasluge v glasbi in za humanitarno delo prejel viteški naslov.
2. februarja ob 20.00 / Arena Zagreb, Hrvaška

Kraftwerk 3-D

Legendarni Kraftwerk, najpomembnejša in najvplivnejša elektronska zasedba vseh časov, se v Ljubljano vrača z živim nastopom, podkrepljenim z osupljivo 3D-izkušnjo. Kraftwerk 3D zajema bendov celotni opus, ob poletnih izvedbah v tujini pa je požel stoječe ovacije in kritiške slavospeve.
22. februarja ob 20.00 / Hala Tivoli, Ljubljana

Milky Chance

V Slovenijo prvič prihaja nemška glasbena senzacija Milky Chance, ki je na spletu in svetu zavladala z uspešnico Stolen Dance. Po razprodanih dvoranah in osvojenih lestvicah po celem svetu zasedba Milky Chance svojo uspešno pot zdaj nadaljuje z drugim albumom, marca 2017 izdanim Blossom, za katerega se je razširila v kvartet.
28. februarja ob 20.00 / Kino Šiška, Ljubljana

The Kelly Family

Oboževalci najbolj slavne družine na svetu Kelly Family boste marca prihodnje leto prišli na svoj račun. Ena od najbolj priljubljenih skupin 90. je po 12 letih ponovno stopila skupaj, izdala predelavo svoje uspešnice Nanana ter obljubila nov album.
9. marca ob 19.30 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija

Metallica

Kralji trash metala ter eni izmed najvplivnejših glasbenikov sodobne ustvarjalne scene se s turnejo WorldWored tour vračajo v Evropo. Množici oboževalcev bodo zaigrali nepozabne evergreen uspešnice, kot so na primer Master of Puppets, Enter Sandman, Nothing Else Matters, One, Unforgiven (I-III) in mnoge druge, predstavili pa bodo tudi novejše komade z zadnjega albuma.
5. aprila ob 18.00 / Sports Arena, Budimpešta, Madžarska

Nils Fraham

Nils Frahm, varovanec priznane založbe Erased Tapes, velja za eno od glavnih imen sodobne klavirske glasbe. S svojim spajanjem stoletja starega inštrumenta in modernih elektronskih smernic prevzame tako ljubitelje klasične glasbe kot privržence klubskih noči.
26. aprila ob 20.00 / Kino Šiška, Ljubljana

Rag’n’Bone Man

Britanski zvezdnik Rag’n’Bone Man se bo okviru evropske turneje Grand Reserve Tour ustavil tudi v Ljubljani. Do zdaj je Rag’n’Bone Man prejel že dve glasbeni nagradi BRIT in postal prvi izvajalec, ki je v enem letu dobil tako nagrado za novinca leta kakor tudi nagrado po izboru britanskih glasbenih kritikov.
5. maja ob 20.00 / Hala Tivoli, Ljubljana

Roger Waters, Zagreb, 6. 5. 2018

Ustanovni član legendarne rock skupine Pink Floyd, pevec in baskitarist Roger Waters se vrača na evropske koncertne odre. Po petindvajsetih letih premora je letos julija izdal svoj četrti samostojni album, ki nosi ime Is This the Life We Really Want? Njegove predstave v živo so znane kot izjemna senzorična izkušnja z vrhunsko, najsodobnejšo avdio-vizualno produkcijo in čudovitim zvokom.
6. maja ob 20.00 / Arena Zagreb, Hrvaška

Drugi koncerti 2018, ki bi jih morali obiskati:

Alt-J / 3. februarja ob 19.30 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Lana del Rey / 11. aprila ob 21.00 / Mediolanum Forum, Milano, Italija
Imagine Dragons / 15. aprila ob 19.00 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Editors / 17. aprila ob 21.00 / Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
Sam Smith / 8. maja ob 19.30 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Katty Pery / 4. junija ob 19.30 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Ringo Starr / 20. junija ob 19.00 / Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija
Pearl Jam / 24. junija ob 21.00 / Stadio Euganeo, Padova, Italija
Ed Sheeran / 7. in 8. avgusta ob 18.00 / Ernst Happel Stadion, Dunaj, Avstrija


Haim-Want-You-Back Najboljši videospoti v 2017 Fotolia_70180032_Subscription_Monthly_M Top 20: najboljše božične pesmi vseh časov po izboru uredništva Najboljši glasbeni albumi 2017 Najboljši glasbeni albumi 2017 maxresdefault (7) Najboljše skladbe leta 2017 · · · · · · · · · ·