Priljubljenost brskalnikov v Sloveniji.
V zraku · tehnologija

Kateri je najbolj priljubljen brskalnik 2016 v Sloveniji? Najnovejša raziskava podjetja iPROM je pokazala, da Slovenci še vedno vse manj uporabljamo brskalnik, ki je nekoč premočno vodil in je danes le še bleda senca samega sebe. Njegove usluge namreč uporablja le še četrtina slovenskih uporabnikov spleta.

Kateri je najbolj priljubljen brskalnik 2016 v Sloveniji? Na vrhu ostaja Googlov brskalnik Chrome, ki ga danes uporablja že več kot polovica slovenskih uporabnikov spletnih medijev (50,9 odstotka). Kar bode v oči, je nov strmi padec brskalnika Firefox, še do predlani najbolj priljubljenega brskalnika med Slovenci. Mozillin Firefox je namreč še leta 2015 za brskanje prek namiznih in prenosnih računalnikov uporabljalo 34,2 odstotka ljudi, danes pa le še 25,9 odstotka.

Iz iPROM-ovih podatkov o tehnoloških značilnostih uporabnikov slovenskih spletnih medijev gre razbrati, da je večina presedlala prav na Chrome (skok s 35,4 na prek 50 odstotkov), saj je delež padel tudi Microsoftovemu brskalniku Internet Explorer (z 20,7 na 17 odstotkov), prav tako ni preporoda doživel brskalnik Safari. Tudi njegova priljubljenost namreč pada.

PREBERITE ŠE: Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund?

Tomaž Tomšič, direktor razvojnega oddelka v podjetju iPROM, je povečanje priljubljenosti brskalnika Chrome pospremil s temi besedami: ”Vse večjo priljubljenost Chroma na račun Firefoxa je, še posebno v lanskem letu, mogoče pripisati tudi dejstvu, da je imel Firefox poleg opazno počasnejšega delovanja v primerjavi s tekmeci veliko težav tudi z zagotavljanjem spletne varnosti. Nad tem se je pritoževalo veliko število uporabnikov, kritike pa je bil deležen tudi v medijih.”

Kaj se zgodi na internetu vsakih 60 sekund? Kaj se na internetu zgodi vsakih 60 sekund? The Pipe morsko vodo spreminja v pitno. Pipe – solarna instalacija, ki slano vodo spreminja v pitno Osebni računalnik HP Omen X Desktop Namizni računalnik HP Omen X Desktop je dober omen za prihodnost PC-jev Interaktivni tatuji DuoSkin: pametni tatuji, s katerimi upravljamo mobilne naprave · · · · ·