roman-trofimiuk-326864-unsplash
Utrip mesta · kulinarika

Okusi se med ljudmi po svetu močno razlikujejo. Kljub temu pa kulture vplivajo na to, da imajo ljudje z enakih koncev sveta podobne prehranjevalne navade. Nekatere specialitete so celo prerasle v simbole posameznih držav.

Nedavno je bil ustvarjen prav poseben zemljevid sveta. Ta namreč prikazuje države s pripisanimi jedmi, ki so na njihovem ozemlju najbolj priljubljene. Kulinarični zemljevid je bil ustvarjen na podlagi predlogov za iskanje v spletnem iskalniku Google v vsaki od držav sveta.

World Food Map

Vir: Visually.

Katere jedi prevladujejo v velesilah sveta? V Kanadi je najbolj priljubljena slanina, Američani obožujejo sir, Francozi opečenec, Nemci palačinke, medtem ko so Rusi najbolj naklonjeni čaju.

Ali uganete, katero jed najbolj obožujejo Slovenci? Če ste ob vprašanju pomislili na klobaso, imate prav. Kaj pa naši sosedi? Hrvati najbolj hrepenijo po kavi, Italijani po testeninah, Avstrijci si oblizujejo prste ob jabolčnem zavitku, Madžari pa se enako kot Slovenci navdušujejo nad klobasami.

shutterstock_670257691 6 “fastfoodov”, ki jih pri nas ni, pa si jih želimo scott-madore-122358-unsplash 3 najboljši kulinarični festivali na svetu (po mnenju top chefov) gold_apple-6695 Najdražje jabolko na svetu stane več, kot je tvoja mesečna najemnina giphy 7 nenavadnih, resničnih in fascinantnih dejstev o čaju · ·