shutterstock_1304906005
Utrip mesta · destinacija

Radovednost je v človeški naravi. Samo pomislite. Ste kdaj že odprli kakšna vrata, ki jih ne bi smeli, vlekli na uho, ignorirali varnostna opozorila? Vedoželjnost vas je v življenju vsaj enkrat že premagala. Ko česa ne razumemo, je to kot droga za našo motivacijo. In v svetu, v katerem živi sedem milijard ljudi, bodo vedno kraji, ki jih je treba še odkriti in informacije, ki jih bomo iskali. Ponavadi se usedemo v avto, na avtobus, vlak ali letalo in gremo ”raziskovati”, a obstajajo kraji in mesta, kjer nismo dobrodošli. Preverite, kateri so najbolj skrivnostni in nedostopni kraji na Zemlji.

Neznanje razžira. In čeprav bi radi vedeli vse kar lahko, obstajajo stvari, ki niso dostopne javnosti, običajno za to, da pomembne informacije ostanejo na varnem. Banke, podatkovni centri, vojaške baze, arhivi, ipd. potrebujejo posebno zaščito za primer kraje. Seveda razumemo zakaj v take objekte nimamo vstopa in se ne moremo v njih gibati po mili volji, a potem obstajajo kraji kot so misteriozni tuneli, katakombe, privatni klubi in drugi objekti, ki nas fascinirajo s svojo skrivnostnostjo, ki jih obkroža.

PREBERITE ŠE: Kam moramo vsaj enkrat v življenju potovati? #bucketlist

Takšne najbolj skrivnostne in nedostopne kraje na Zemlji smo zbrali v foto galeriji.

Gorski vojaški kompleks Cheyenne, Združene države AmerikaOdpri galerijo
Hotel iz soli Palacio de Sal Palacio de Sal – bolivijski hotel, ki je izdelan iz soli Hipcamp za taborjenje iz sanj Predstavljamo Hipcamp: Kamping alternativo Airbnb-ju Bazen in SPA sta čarobna, a ob zasedenosti hotela premajhna za 200 gostov. D-Resort Šibenik – Nebrušen diamant Šibenik, dobil luksuzni resort Lido Bevanda Beach Resort Novo kopališče Lido Bevanda Beach Resort Opatijia – po vzoru Francoske Riviere