Foto: Topshop
Utrip mesta · moda

V zadnjih nekaj letih so postala modna sodelovanja med visokoletečimi modnimi imeni in ponudniki hitre mode, kot so Target, H&M, Uniqlo in Topshop, nekaj vsakdanjega. Poglejmo si, katera so nas tekom časa najbolj navdušila in ustvarila high street modne trende.

Alexander Wang & H&M

Švedski modni mogotec H&M je pred kratkim napovedal svoje najnovejše modno sodelovanje. Za ponudnika najhitrejše mode bo namreč oblikoval znameniti Alexander Wang. Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo med izredno kul auro mladega oblikovalca in H&M-om preskočila iskrica, saj je Wang eden izmed tistih, ki ga obožujemo in si ga želimo nosti skorajda vsi. Komercialno geslo “prêt-à-porter za vse” se je dotaknilo tudi njega in kaj kmalu bomo lahko po cenah, ki si jih dejansko lahko privoščimo, nosili kose s prestižnim podpisom.

Kate Moss & Topshop

Med zvezdniškimi sodelovanji nas je najbolj navdušila kraljica britanske ulične mode Kate Moss, ki se počasi prebija z mesta modela na mesto modne oblikovalke in urednice. Je ena redkih, katere modno sodelovanje je dejansko navdušilo, saj raznovrstnim pevkam, igralkam in manekenkam le redkokdaj uspe zares očarati s svojimi parfumi in dizajnom. Njene Topshop kolekcije, ki so navdihnjene z značilnim rokerskim, boemskim in (v njenih zlatih časih izjemno popularnim) heroin-chic videzom, mlade modne navdušenke vedno razgrabijo v rekordnem času. Kate se ni nikoli oklicala za modno oblikovalko, saj priznava, da jemlje navdih iz lastne, z vintage modo prenapoljnjene, omare. Enostavno izbere kar ji je všeč, pripravi nekaj kombinacij in jih predstavi svojemu oblikovalskemu timu.

Karl Lagerfeld & H&M

Leta 2004 je dih jemala kolekcija, ki jo je za H&M oblikovala modna legenda Karl Lagerfeld. V modnem svetu je ob najavi sodelovanja močno završalo, saj si je le redkokdo mislil, da bi oseba, ki ima status modnega božanstva, sodelovala s ponudnikom hitre mode.

Jil Sander & Uniqlo

Po nizu poslovnih komplikacij, ki so doletele modno hišo Jil Sander, se je kraljica minimalizma odločila za sodelovanje z japonskim ponudnikom hitre mode. Prvo kolekcijo za Uniqlo, ki je požela izjemno pozitiven odziv vseh ljubiteljev njenega prečiščenega oblikovanja, je lansirala jeseni 2009. Modna znamka Uniqlo je doživela svetovno prepoznavnost, Jil pa si je ponovno zagotovila svetlo prihodnost v svetu mode.

Mary Katrantzou & Topshop

Mary je pred kratkim objavila veselo novico. Kmalu bomo namreč lahko oblekli njena prepoznavna živobarvna oblačila, saj bo v sodelovanju z adidasom lansirala kolekcijo, ki si jo dejansko lahko privoščimo. Pravljični digitalni print na adidasovih oblačilih? Nam se zdi novica naravnost fantastična! Mary je v zgodovini že sodelovala s ponudnikom hitre mode, srečni izbranec pa je bil Topshop.

Lanvin & H&M

Se še spomnite evforije, ki je je bila deležna kolekcija, pri kateri sta sodelovala Lanvin in H&M? Navdušil nas je že zgolj napovedni video, ko pa smo si v živo ogledali kolekcijo izpod fantastičnih rok Alberja Elbaza, smo bili naravnost očarani. Izjemni sofisticiranosti in brezčasni eleganci se je vendarle težko upreti. Še posebej, ko nam je na voljo po cenah, ki se ne vrtijo nad oblaki.

raztrgan_jenas_cover Modni trend: Raztrgan jeans Foto: Driely S. Najboljši stajlingi na festivalu Coachella 2014 maxresdefault-19 Očarljiva kampanja & Other Stories z blogerko Jeanne Damas Foto: www.kris-spisak.com Filmi, ki so nas očarali predvsem z modnim slogom · · · · ·