Ideje za domača ognjišča
Utrip mesta · dom

Ko pomislimo na ognjišče, najprej pomislimo na taborjenje in kampiranje, a ognjišča niso nekaj, kar je rezervirano samo za prostor v naravi. Ognjišče je namreč za vaš vrt lahko to, kar je za vašo dnevno sobo kamin. Ne le praktičen element, ki skrbi za toploto, ampak dodatek, ki pričara romantično vzdušje. Zbrali smo 25 najbolj privlačnih ognjišč, ki so dokaz, da niso to le vkopane jame ali kamni v krogu.

Ognjišča so lahko izjemna popestritev vašega vrta, saj mu ne dodajo le topline (poetične in dejanske), ampak so tudi estetski priboljšek in razlog, da se na kupu zbere vsa družina. Nekateri primerki iz naše galerije so dragi in narejeni po meri, a temu ni nujno tako. Z malo kreativnosti in ”poceni” materialov kot so razbito kaljeno steklo in drugi odpadni kosi, kamenčki, ipd., lahko ustvarite privlačno ognjišče, ki bo dodana vrednost vrta ne glede na njegovo ceno.

Če se odločite, da boste ognjišče izdelali sami, v ozir vedno vzemite varnost in izberite materiale, ki so negorljivi in trajni. Ko se odločate za gorivo, je izbira pestra kot materiali. Lahko je na drva, na lesne briketi ali pelete, na plin, lahko uporabljate celo gel. In medtem ko plin terja profesionalno montažo, za druge materiale to ni njuno.

PREBERITE ŠE: Ideje za opremljanje doma: 10 popolnoma belih sob

Danes so moderni predvsem naslednji dizajni ognjišč:”ogenj in led”, ”ogenj in voda” ter ”ogenj in kamen”. Pri prvem se koščki stekla uporabijo kot alternativa kamenčkom. Steklo je namreč odporno na vročino in doda zanimiv, ”ledeni” videz ognjišču. Druga popularna kombinacija je z vodo, ki ognjišče obkroža in ponuja romantičen odsev plamena. Za zemeljski in zen videz ognjišču pa ga posujte z manjšimi kamni. Kamen bo absorbiral vročino in jo širil, ko bo ogenj ugasnil. V nadaljevanju si poglejte nekaj najbolj vročih idej.

25 idej za vrtno ognjiščeOdpri galerijo
BedUp je postelja, ki se pospravi pod strop. BedUp – dvižna postelja, ki se pospravi pod strop Vrtni gugalnik Volo Volo – vrtni gugalnik za dva Nova slovenska blagovna znamka Quotelife Quotelife – nova slovenska blagovna znamka, ki bo polepšala naš dom Pomirjujoč otroški stol 'Soothing Chair' Pomirjujoč otroški stol Dorje Benussi ·