121919_home_new
Utrip mesta · dom

Kako bomo v letu 2020 opremili dom? Predstavljamo vam 3 najbolj vroče trende za interier 2020.

Prebiranje in iskanje smernic v notranjem oblikovanju je lahko zamudno, v kopici ponujenih informacij pa se pogosto izgubimo. In če smo popolnoma iskreni, večinoma iščemo takšne smernice, ki bodo le podaljšek tega, kar že imamo v svojih interierjih. Da bi v letu 2020 lažje našli tisto, kar bo dopolnilo vaš dom, vam predstavljamo tri največje smernice za opremljanje doma. Z njimi lahko prostor v celoti zapolnimo ali pa samo čudovito dopolnimo.

Najbolj vroči trendi za interier 2020

Maksimalizem: več je več

V zadnjih letih smo bili v notranjem oblikovanju priča predvsem minimalizmu, leto 2020 pa bo pričaralo ustvarjalne, drzne in zabavne interierje. Ti bodo sijali v razigranih barvah, obogateni bodo z mešanjem vzorcev, materialov in oblik, vse to pa bodo dopolnjevali vpadljivi dizajnerski kosi. Maksimalizmu se bomo približali tudi z uporabo žameta (ta bo v letu 2020 še vedno zelo moden), ki bo prostoru dodal razkošje.

CB2 / Viseča svetilka v skandinavskem šiku / cb2.com / 459,00 €Odpri galerijo

Pozdravljeni, biofili!

Znanstveno dokazano je, da se ljudje v družbi rastlin, v družbi narave, počutimo bolje. In skrajni čas je, da naravo prenesemo med štiri stene. Biofilija v notranjem oblikovanju se namreč nadaljuje in je vse bolj priljubljena. Dosežete jo z uporabo naravnih materialov, kot sta les in kamen, in pa seveda s skandinavskim dizajnom. Ne smejo manjkati notranji vrtički, postavljeni navpično ali obešeni, ki bodo v prostor vnesli sproščenost in mir. Primerne pa so tudi tapete z motivi iz narave.

Mkouo / Set treh visečih lončkov za rože / amazon.de / 21,99 € Odpri galerijo

Okroglo, ki te ljubim okroglo

Okrogle oblike in mehki, zaokroženi robovi bodo v letu 2020 nadomestili ravne linije, ki smo jih bili vajeni zadnja leta. Pa brez skrbi, to nikakor ne pomeni, da morate v celoti zamenjati svoj interijer. Okrogle oblike se odlično kombinirajo z ravnimi linijami. Tako lahko ob “strogo” ravnem kavču uporabite okroglo klubsko mizico, in nasprotno, na steno lahko obesite okroglo ogledalo, ob ravno mizo pristavite okrogle stole … Možnosti je nešteto!

Zara Home / Ovalno ogledalo z zlato obrobo / zarahome.com / 69,99 € Odpri galerijo

2019_poinsettia_04000_christmas_miniatures_08 Božična zvezda: 9 zlatih pravil, kako pravilno skrbeti za božično zvezdo VR očala Oculus Go Najboljša darila za geeka (2019) Strešna kritina na solarne celice Tesla Solar Roof Tesla Solar Roof: energetska neodvisnost še nikoli tako dostopna ikea-lurvig-dalmation-hero-pr-1019-900x500 IKEA LURVIG: najbolj ljubko pohištvo za hišne ljubljenčke · ·