Najbolj zanimiva silvestrovanja na svetu
V zraku · buzz buzz

Novoletne tradicije po svetu se med sabo zelo razlikujejo. Medtem ko so razlike med državami zahodnega sveta precej majhne, pa so silvestrovalne navade na drugih delih našega planeta popolnoma drugačne. Najbolj zanimiva silvestrovanja na svetu pa se ne razlikujejo le v obredih, temveč se nekatera tradicionalno praznujejo tudi v drugem časovnem obdobju.

Spoznajte najzanimivejša silvestrovanja na svetu:

Klasično silvestrovanje

Ena izmed zanimivih oblik silvestrovanja je gotovo silvestrovanje, kot ga poznamo mi. V pričakovanju novega leta ostanemo pokonci celo noč ter odštevamo zadnjih 10 sekund, preden ura odbije polnoč. Prav posebno doživetje pa je klasično silvestrovanje na londonskem  trgu Trafalgar ter newyorškem Times Squaru, kjer se vsakoletno zbere ogromna množica ljudi, da skupaj dočakajo novo leto.

Kitajsko silvestrovanje

Na Kitajskem se na silvestrski večer ljudje zberejo na velikih festivalih, kjer rajajo skupaj z maskotami velikih zmajev, ki predstavljajo simbol moči. Otroci so oblečeni v nova oblačila, družinice pa navadno na festival prinesejo laterne.

Roš hašana

Judje verjamejo, da je bog jeseni za 10 dni odprl knjigo življenja. Začetek tega dogodka obeležijo s praznovanjem roš hašane, ki je neke vrste judovsko silvestrovanje. V tem času se pokorijo za svoje grehe ter odpustijo drugim.

Songkran

Na Tajskem silvestrovo praznujejo med 13. in 15. aprilom, ko se glede na budistično sončni koledar obrne leto. Na Tajskem kar tri dni praznujejo konec starega obdobja ter začetek novega. Mnogi se udeležijo vodnih festivalov, tradicionalno pa v znak dobrote in hvaležnosti nazaj na prostost spustijo ujete ribe.

Silvestrovanje na Baliju

Na Baliju novo leto praznujejo v marcu. Praznovanje je nekoliko bolj umirjene narave, kot ga poznamo mi. Ljudje se v tem času poglobijo vase ter se poskušajo umiriti v tradicionalni 12-urni meditaciji.

Pravoslavno silvestrovanje

Pravoslavno novo leto se beleži 14. januarja. Silvestrovo med pravoslavci poteka v intimnem krogu družine, ob dobri hrani in zanimivem pogovoru.

PREBERITE ŠE: Domače dobrote za praznično mizo


City Magazine - najbolj brani članki 2016 Top 10 – najbolj brani članki 2016 Serija portretov Blow Job Blow Job – zabavni portreti, posneti ob močnem vetru Nočna turna smuka Moon Line – vratolomno turno smučanje v trdi temi Najboljši GoPro posnetki 2016 Najboljši GoPro posnetki 2016, ob katerih ne boste mogli skriti navdušenja · · · ·