bmw-designworksusa-solar-carport-concept_100466360_l
Utrip mesta · mobilno

Ravnokar so vam dobavili popolnima novi BMW i3, ki sije v vsej svoji eko filozofiji na vašem dvorišču. Pa vendar s tem niste niste za okolje naredili praktčno nič, saj električna energija namreč v Sloveniji še vedno prihaja iz elektrarn, kjer kurijo premog z namenom izdelave električne energije. Kako ravnati drugače? Omislite si garažo, ki bo tako zelena kot je konceptualni izdelek oblikovalskega studija DesignworksUSA in s tem pustite zeleni odtis.

Ideja je izjemno preprosta in na prvo žogo. In kaj je tako zelo posebnega? Posebno je to, da v kolikor kupite avto, ki je električen in s tem to predstavlja predvsem izjavo vaše eko ozaveščenosti, vam takšen zelen “nadstrešek“, oziroma garaža da legitimnost, za pridiganje o zastojnjski vožnji in svoji eko zapuščini.

“S sončnim konceptom carport smo se odločili za celovit pristopa: ne samo, da je vozilo samo trajnostno, vendar je tako tudi z oskrbo z energijo,” je pojasnil Tom Allemann, oblikovalec BMW nadstreška – Designworks ZDA. “To je torej povsem nova generacija nadstreškov, ki omogoča proizvodnjo energije na preprost in pregleden način. Poudarek je predvsem na oblikovnem konceptu, ki dopolnjuje zgodbo vizualizacije prihodnosti.”

S Tomom se lahko je strinjamo!

Odpri galerijo
Foto: Tom Kessler Razstava “Truck-A-Tecture” – čudovite inovacije za nomadsko življenje v stilu 2014_jeep_cherokee_1_1920x1080 Jeep cherokee – na dvodnevnem obisku pri nas in jeseni na cestah polaris-slingshot-4-1 Polaris slingshot – trikolesnik, ki želi biti prava športna dvoživka la-fi-hy-autos-geneva-jeep-renegade-crossover--001 Renegade je novodobni jeep za mlade in mlade po srcu · · · · ·