Najbolje plačane manekenke 2016
V zraku · buzz buzz

Kdo so najbolje plačane manekenke 2016? 36-letna Gisele Bündchen ostaja abonirana na prvem mestu Forbesove lestvice najbolje plačanih fotomodelov in je že deseto leto zapored pometla s supermanekensko konkurenco. Na drugem mestu se je znašla njena rojakinja, na tretjem pa članica klana Kardashian-Jenner, ki je med 1. junijem 2015 in 2016 vknjižila najvišjo povišico. 30 odstotkov najbolje plačanih manekenk je sicer Viktorijinih angelčkov, kar tretjino lestvice pa se je premešalo. Najmlajša na seznamu je 20-letna Taylor Hill.

Kdo so najbolje plačane manekenke 2016? Zadnjih 10 let potekal zgolj boj za drugo mesto, kajti Gisele Bündchen za vse ostale manekenke oz. fotomodele ostaja nedosegljiva. In to tudi po tem, ko je odšla v pokoj in je zaslužila 13,5 milijona ameriških dolarjev manj kot lani. Do živega ji nista prišli niti kraljica družbenih omrežij, Kendall Jenner, in nova članica prestižnega seznama, 21-letna Gigi Hadid (obogatela je na račun znamk Tommy Hilfiger in Maybelline). Forbese je letni zaslužek Gisele ocenil na 30,5 milijona ameriških dolarjev, kar je občutno več kot zaslužek drugouvrščene Adriane Lime, ki je zaslužila 20 milijonov dolarjev.

Brazilka je sicer zabeležila največji letni priliv v karieri, za kar se ima zahvaliti donosnima pogodbama z znamkama Maybelline in IWC. Na tretje mesto se je zavihtela omenjena Kendall Jenner, ki je lani sploh ni bilo v deseterici, letos pa se je njen zaslužek povečal za 150 odstotkov in je skočila kar na oder. Tretjo stopničko si deli s Karlie Kloss, nekdanjim Viktorijinim angelčkom, ki pa je že vrnil krila. Slednji se je v zadnjem letu zaslužek podvojil- sodelovala je s kar 18 različnimi znamkami kot so Express, L’Oréal in Swarovski. Novinka na lestvici, Gigi Hadid, se je z 9 milijoni dolarje, kolikor je med junijem 2015 in 2016 zaslužila tudi Britanka Rosie Huntington-Whiteley, povzpela na visoko peto mest.

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: Najbolje plačani modeli na svetu

36-letna Gisele Bündchen je sicer zaslužila več kot katera koli druga manekenka od leta 2002. Kljub temu, da je uradno že upokojena, je še vedno obraz za znamke kot so Chanel, Carolina, Panetene in Herrera, bila pa je tudi ”prvi obraz” otvoritve olimpijskih iger v Riu. Skupaj je sicer 20 najbolje plačanih manekenk v zadnjem letu zaslužilo pribl. 154 milijonov dolarjev, skupno pa imajo skoraj 200 milijonov Instagram sledilcev, kar ni zanemarljiv podatek. Modna industrija se je namreč spremenila. “Danes se vpliv manekenk meri tudi z njihovim vplivom na družbenih omrežjih, ki dokazujejo, da lepotica ni zgolj privlačen obraz znamke, temveč jo zna tudi dobro zastopati.” je dejal predstavnik The Society Management, ki zastopa Kendall Jenner.

Starejšo generacijo manekenk na seznamu zastopa tudi 42-letna veteranka Kate Moss, na katere račun se je v zadnjem letu nakapalo 5 milijonov dolarjev.

Najbolje plačane manekenke 2016:

10. mesto: Miranda Kerr - 6 milijona ameriških dolarjevOdpri galerijo

Najbolj osupljive poročne fotografije 2016. Najboljše poročne fotografije 2016 Ilustrirani tviti Ilustrirani tviti – ko tvit postane striparska zgodba Noč v Ikei Belgijca noč preživela v trgovini Ikea, potem ko sta se skrila v omaro Ljubljana po angleško. Ljubljana po angleško – smešni prevodi ulic in predelov mesta · · ·