Najbolje plačani DJ 2016
Kulturni izbor · glasba

Nič novega na zahodu. Calvin Harris je najbolje plačani DJ na svetu tudi v letu 2016. 32-letni DJ se je namreč že tretjo leto zapored uvrstil na sam vrh seznama najbolje plačanih didžejev. Sledita mu Tiësto in David Guetta. Preverite, koliko so zaslužili v zadnjem letu.

Calvin Harris ostaja kralj med zaslužkarji. Še tretjič zapored je namreč postal najbolje plačani DJ na svetu. Čeprav je v primerjavi z lani (pri izračunu Forbes upošteva zaslužke med junijem 2015 in 2016) zaslužil tri milijone manj, se bodo morali drugi didžeji precej bolj potruditi, da ga bodo vrgli s trona.

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: In najbolje plačani DJ na svetu je…

V zadnjem letu je Calvin Harris zaslužil neverjetnih 63 milijonov ameriških dolarjev in tako ostaja trdno v sedlu, saj sta drugouvrščeni in tretjeuvrščeni Tiësto in David Guetta daleč zadaj. Velik del tega denarja so Škotu prinesli lasvegaški nastopi, saj je za en nastop prejel prek 400 tisoč dolarjev! Seveda so mu veliko navrgle tudi številne radijske uspešnice. Tantieme od skladbe This is What You Came For, ki jo je posnel skupaj z Rihanno, se mu bodo sicer poznale šele ob prihodnji Forbesovi meritvi, je pa s tem napovedal resno kandidaturo za še četrti zaporedni naslov.

Forbes pri seštevanju bogastva sicer upošteva tudi zaslužke od prodaje vstopnic za koncerte, od prodaje plošč in spominkov ter ostale prihodke z naslova didžejstva. Skupno je 12 najbolje plačanih DJ-jev v zadnjem letu zaslužilo kar 270,5 milijona dolarjev.

Lestvica top 12 – Najbolje plačani DJ-ji na svetu 2016:

12. Avicii – 14,5 milijona ameriških dolarjevOdpri galerijo
Tindersticks Koncert: odlični Tindersticks novembra v Kinu Šiška Olimpijske himne Top 10 olimpijskih hitov: nepozabne himne olimpijskih iger Rockin'1000 Rockin’1000 – 1000 glasbenikov zaigralo pesmi Seven Nation Army in Smells Like Teen Spirit Glasbeni festival Hartera Glasbeni festival Hartera 2016 · · ·