girl
Kulturni izbor · glasba

Ste se kdaj vprašali, katera je tista pesem, ob kateri vam srce hitreje bije, vas nemudoma zasrbijo pete in se na ustnice kar sam prikrade nasmešek? Mogoče katera, ki vam nostalgično prikliče spomin na čase, ki so že minili, ali pa katera, ki vas kar brez razloga navda z energijo? Dejstvo je, da vsi poznamo ”feel good” pesmi, saj se ob njih dobro počutimo. Vsak izmed nas ima verjetno kakšno svojo pesem, ki je naš vir energije, a obstajajo tudi nekatere univerzalne pesmi, ki večino ljudi na tem planetu navdajajo z dobrimi občutki.

Ob dolgih delovnikih, kadar se zdi, da ima vsaka stranka kup nespametnih vprašanj, kadar je šef več kot očitno (spet!) vstal z napačno nogo, nam po prihodu domov res prija malo miru. Velikokrat pa po napornem delu opazimo, da se le stežka umirimo – potrebujemo namreč bolj aktivno sprostitev. Nekateri jo najdejo v športu, drugi pa v tem, da na glas navijemo svoj najljubši komad in veselo poskakujemo po stanovanju (drugi del je zgolj ena od možnosti).

PREBERITE ŠE: To je prvih (in zaenkrat edinih) 10 glasbenih spotov z več kot milijardo ogledov!

Nekaj angleških znanstvenikov se je usedlo skupaj in odločilo, da bodo naredili raziskavo, katera je najbolj priljubljena ”feel good” pesem vseh časov – izvedli so anketo, ki jo je izpolnilo 2000 Angležev (torej bi verjetno lahko rekli, da je to »feel good« pesem po angleškem okusu). Vas zanima, katera pesem je zmagala?

Anketiranci so lahko izbirali recimo med ”Uptown girl”, ”Dancing Queen” in zelo poskočno ”Good Vibrations”, a nobena izmed teh ni zasedla prvega mesta – to je bilo namreč rezervirano za Queene in njihov veliki hit iz leta 1979 ”Don’t Stop Me Now”!

Z izbiro se lahko strinjate ali ne, ampak v vsakem primeru vam priporočamo, da si ob prvi priložnosti vzamete nekaj minutk zase in si na ves glas zavrtite svoj najljubši ”feel good” komad.

Uživajte!

simple-minds-2014 Koncert: Simple Minds, veterani new wave generacije osemdesetih, v Milanu Lestvica glasbenih videospotov, ki so na YouTubu presegli milijardo ogledov To je prvih (in zaenkrat edinih) 10 glasbenih spotov z več kot milijardo ogledov! Hurts-2013 Koncert: Hurts na turnejo odhajajo z novim albumom Surrender Rangleklods Rangleklods: danski elektro-pop duo se vrača v Kino Šiška · ·