Najboljše mobilne aplikacije 2016
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Preverite, katere so najboljše mobilne aplikacije 2016. Pametni telefoni brez aplikacij so kot juha brez soli. A če te dodate preveč, spet ni v redu. Ker je v poplavi ponudbe težko izbrati (aplikacije rastejo kot gobe po dežju in vsaka se ima za najboljšo) in se vse zdi mamljivo, imamo na telefonu običajno en kup aplikacij, ki jih bodisi ne potrebujemo, bodisi niso najboljša izbira. Zato smo se zakopali v ponudbo in odbrali tiste, vredne vašega prostora in spomina na telefonu oz. tablici. Predstavljamo najboljše aplikacije 2016 po izboru uredništva.

V nadaljevanju predstavljamo najboljše aplikacije 2016, ki jih lahko na svoj pametni telefon ali tablico prenesete že ta hip. Še prej pa se lotite brisanja vseh tistih, ki jih dejansko ne potrebujete. Vemo, da jih je kar nekaj, in vemo, da s tem kar odlašate in odlašate. Vemo tudi, da bo bolelo, a k sreči lahko utapljate žalost v najboljših novih aplikacijah, ki jih premore digitalna krajina.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljše aplikacije za starše (in bodoče starše)

Najboljše aplikacije 2016 po izboru uredništva:

Najboljše aplikacije 2016: Gboard

Gboard je navidezna tipkovnica z vgrajenim iskalnikom, ki omogoča brskanje po spletu kar znotraj tipkovnice. Ste si kdaj s kom dopisovali prek pametnega telefona in ste se morali po kakšno informacijo zateči na splet? Vse do danes ste morali obvezno preklopiti na drugo aplikacijo, s tipkovnico Gboard pa vam to ne bo več treba, saj ima tipkovnica vgrajen spletni iskalnik.

Najboljše aplikacije 2016: World Around Me

Odprite aplikacijo World Around Me in odprla se bo kamera. Obračajte telefon in na zaslonu se bodo pojavile oznake za cel kup stvari – restavracije, lokale, trgovine, ki so v bližini. Ena izmed večjih prednosti te aplikacije je, da nam ponudi realno razdaljo in realni čas, ki ga potrebujemo, da pridemo z naše na želeno lokacijo.

Najboljše aplikacije 2016: Thinkrolls 2

Aplikacija Thinkrolls 2 je logična sestavljanka za otroke med tretjim in devetim letom starosti.

Najboljše aplikacije 2016: Pokémon Shuffle Mobile

Poznate Candy Crush, kajne? Pokémon Shuffle Mobile je zelo podobna aplikacija, a z dodano vrednostjo: za to igro moramo namreč poznati igro Pokémon!

Najboljše aplikacije 2016: Clash Royale

Igra Clash Royale za več igralcev igralce spodbuja, da zberejo in nadgradijo svoje čete, uroke in obrambo, potem pa jih spustijo v boj, v katerem poskušajo poraziti nasprotnika.

Najboljše aplikacije 2016: ChoreMonster

Ko so otroci majhni, so presrečni, ko jih starši poprosijo za pomoč pri hišnih opravilih. A kaj hitro to navdušenje mine. Bistvo obstoja aplikacije ChoreMonster je, da otroka spodbuja pri opravljanju hišnih opravil. Starši lahko ustvarijo njihov seznam ter točkovnik in nagrade za opravljeno delo.

Najboljše aplikacije 2016: Full Term

Aplikacija Full Term meri moč, trajanje in časovni interval popadkov ter oceni, kdaj je skrajni čas, da svojo nosečnico moški odpelje v porodnišnico. Aplikacija prav tako spremlja aktivnosti otroka, ko je ta še v trebuhu.

Najboljše aplikacije 2016: Mathpix

Matematična aplikacija Mathpix, ki v digitalno obliko spremeni ročne matematične zapiske in jih tudi reši, je več kot sposobna nadomestiti naše možgane pri reševanju matematičnih enačb. Nečesa podobnega so se pred leti domislili tudi junaki TV-serije Veliki pokovci. Nicolas Jimenez je njihovo idejo še precej nadgradil, saj Mathpix enačbo ne le prepozna, ampak jo tudi reši.

Najboljše aplikacije 2016: Houzz

Houzz je aplikacija za notranji dizajn. Na voljo nam je več tisoč fotografij interierjev, kjer lahko najdemo navdih za svoj dom. Aplikacija ima dodatno funkcijo: s kamero na pametnem telefonu lahko s pomočjo obogatene resničnosti umestimo kose pohištva v naš prostor.

Najboljše aplikacije 2016: MamaBear

Aplikacija MamaBear Family Safety skrbi, da mame lažje izpustijo otroka iz družinskega gnezda. Vemo namreč, kako (pretirano) zaskrbljene so lahko, ko se otrok začne osamosvajati in več časa preživi zdoma. ”Vohunska” aplikacija omogoča spremljanje otroka na daljavo: lokacijo, rabo SMS-sporočil in družbenih omrežij, morebitno preseganje omejitve hitrosti ipd.

Najboljše aplikacije 2016: NutriRay3D

NutriRay3D je mobilna aplikacija, ki šteje kalorije na vašem krožniku. Ker so prehranske potrebe športnika različne od prehranskih potreb starejšega človeka ali nekoga, ki mora skrbno paziti, kaj jé, je potreba po merjenju vnosa določenih hranilnih vrednosti obstajala od nekdaj. Če je bilo to do zdaj težavno opravilo, je z aplikacijo NutriRay3D vse skupaj postalo precej lažje.

Najboljše aplikacije 2016: Sweatcoin

Kako kaj novoletne zaobljube? Še vedno pridno kurite maščobe ali ste že obupali nad sabo? Nismo tu, da bi sodili in vas obtoževali za pomanjkanje volje (naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha), ampak vam raje ponudimo briljantno aplikacijo, ki vas bo motivirala, da dvignete svojo rit s kavča in se več gibate. Sweatcoin je namreč nova aplikacija, ki korake spreminja v denar!

Najboljše aplikacije 2016: Aplikacija Colordot

Ko človeka popade lakota, zgrabimo Snickers, ko želimo ravno tisti barvni odtenek, ki smo ga zagledali v okolici, zgrabimo pametni telefon, aktiviramo mobilno aplikacijo Colordot, ki bo s pomočjo kamere prepoznala dotično barvo.

snapchat Najbolj uporabni Snapchat triki, ki jih moraš poznati! Najboljše aplikacije za starše (2016) Top 10: najboljše aplikacije za starše (in bodoče starše) Facebook Messenger ponuja igranje nogometa Facebook Messenger omogoča igranje nogometa! Triki s kamero pametnega telefona 3 triki, ki jih poleg fotografiranja še obvlada fotoaparat pametnega telefona · · ·