V zraku · buzz buzz

Navdušenje nad glasbo ne pozna meja. Nekaterim zadošča, da jih spremlja na vsakem koraku, drugi radi z njo eksperimentirajo na najrazličnejše načine. Odkar imamo že skoraj vsi pametne telefone in druge mobilne naprave, glasbo brez težav lahko ustvarjamo sami, a katero aplikacijo je najbolje izbrati?

Med glasbenimi aplikacijami je malo morje takih, s katerimi lahko ustvarjamo ali pa se igramo z glasbo. Želeno aplikacijo si preprosto namestimo in jo preizkusimo, da pa vam prikrajšamo čas pri iskanju najboljše, smo jih nekaj našli že mi in jih tudi preizkusili.

Oh, še nasvet za tiste, ki boste pri didžejanju pozabili na vse okoli sebe – poskrbite, da imate vsaj polnilec za telefon vedno pri roki, saj te aplikacije zelo pridno trošijo baterijo vašega telefona. Pa veliko užitka vam želimo!

1. Djay
Djay aplikacija je odlično orodje tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene mešalce glasbe. Preglednost in urbani dizajn uporabniku takoj padeta v oči, mi pa smo navdušeni nad tem, da se na gramofonu prikaže naslovnica albuma, s katerega smo sneli določeno skladbo. Povsem enostavno se zabavamo s klikanjem in predvajanjem glasbe ter se preizkusimo v mešanju že nameščenih glasbenih vzorcev, ki jih lahko spremenimo v svojo skladbo.

2. VirtualDJ Home
Čeprav aplikacija ni tako pregledna kot Djay, je prednost VirtualDJ Home v tem, da je brezplačna in primerna za amaterskega didžeja, kar je pravzaprav več kot dovolj. Vsa običajna orodja in efekti, ki jih potrebujemo za sukanje glasbe, so seveda na voljo, s prikazanimi zvočnimi valovi pa si lahko pomagamo, da se biti ujemajo.

3. Traktor DJ
Traktorjeva mobilna verzija je primerna predvsem za bolj izkušene didžeje, saj je zasnovana tako, da je vsebina skrčena na zaslonu. Tistim, ki smo pri mešanju glasbe še začetniki, bo malce potrpljenja prišlo še kako prav, saj lahko, če se bomo v miksanju le malo udomačili, postanemo pravi Traktor profesionalec.

4. Edjing
Brezplačna verzija Edjing je omejena in zahteva, da zaslužimo točke, s katerimi odklenemo nekatere običajne funkcije miksanja. Še dodaten izziv, toda nič zato, prelahko pa tudi ne sme biti, kajne?

5. Cross DJ
Prednost aplikacije Cross DJ je v tem, da je brezplačna in je na voljo na različnih platformah –tako na tablicah kot pametnih telefonih, pa naj gre za iOS ali Android. Večji je zaslon naše naprave, več prostora imamo za funkcije, zato je aplikacija na pametnih telefonih videti precej suhoparna, čeprav funkcionalnost kljub temu nikakor ne trpi. Brezplačna namizna verzija za Mace ima na vrhu prostor tudi za videe, vendar deluje le na plačljivi verziji, ki pa jo dobimo za približno 20 evrov.

6. PocketDJ Vintage
Nič hudega, če nimamo najnovejšega pametnega telefona. Ustvarjalci PocketDJ Vintage so imeli pri ustvarjanju aplikacije v mislih tudi starejše verzije Androida. Čeprav aplikaciji manjka kar nekaj naprednih funkcij, se lahko neizmerno zabavamo in igramo z različnimi skladbami.


Zimske olimpijske igre v New Yorku FOTO: Otvoritev letošnjih olimpijskih iger v Sočiju Valentinovo 50 najlepših citatov, ki jih je navdihnila ljubezen – ljubezenski verzi girl_with_diamond-1576312 10 največjih diamantov na svetu · · · ·