lawrson-pinson-1235549-unsplash
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Zakaj bi kalorije, ki jih zaužijete, šteli sami, ko pa delo namesto vas opravi aplikacija za pametne telefone? Na voljo je cela vrsta aplikacij, ki vam bodo pomagale pri spreminjanju vašega načina prehranjevanja.

Ko beseda nanese na hujšanje, se hitro spomnimo na kalorije, ki nam povedo, koliko energije smo zaužili s hrano.

Če želite izgubiti telesno težo, morate količino zaužitih kalorij v hrani primerjati s priporočenim vnosom kalorij. Na podlagi tega lahko sklepate, koliko hrane ste pojedli: premalo, ravno prav ali preveč. V splošnem sicer velja pravilo, da je potrebno med hujšanjem na dan porabiti več kalorij, kot se jih zaužili. Priporočljivo je, da nadzor nad kalorijami ohranite tudi v primeru, da ne želite shujšati.

Računanje kalorij zna biti zelo zamudno, povsem verjetno pa je, da pri kalkulacijah pride do napak. Delo si boste pošteno olajšali, če se boste odločili za uporabo katere od aplikacij, ki kalorije štejejo namesto vas. Slednje vas hkrati oskrbijo s široko paleto podatkov in nasvetov, ki vam bodo prišli še kako prav.

MyFitnessPal

Števec kalorij, ki ga vključuje aplikacija MyFitnessPal, se ponaša z obsežno podatkovno bazo, v kateri najdemo več kot 6 milijonov živil. Omogoča vam, da sestavite svoj dnevnik prehrane, v katerega vnašate podatke o zaužiti hrani (tudi s pomočjo QR-kod). Aplikacija nato izračuna število kalorij, kakor tudi preostale vrednosti. Izkazala se bo kot odličen pomočnik pri hujšanju ali pridobivanju mišične mase, saj na podlagi vaših ciljev izračuna priporočen dnevni vnos hrane.

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

Lose It!

Aplikacija Lose It! deluje tudi, ko ne uporabljate prenosa podatkov. Priporočila za vnos kalorij ustvari glede na višino, težo, starost in cilje. Podobno kot MyFitnessPal tudi ta aplikacija vključuje obsežen seznam živil in funkcijo vnašanja s QR-kodo. Uporabnikom omogoča, da sodelujejo v že določenih izzivih, hkrati pa jim ponuja možnost, da si postavijo svoje lastne izzive.

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

Daily Burn

Aplikacija, namenjena štetju kalorij in načrtovanju vadbe, deluje v navezi z istoimensko spletno stranjo, kjer so na voljo podrobne analize načina prehranjevanja in vadbe. Njena baza, v katero je mogoče vnašati dodatna živila, obsega več kot 350 tisoč izdelkov. Daily Burn vam bom med drugim priskrbel odgovor na vprašanje, s katerimi živili nadomestiti težko hrano.

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

Fat Secret

Aplikacija z nadvse zanimivim imenom se ponaša z učinkovitim števcem kalorij. Ko presežete predpisano število kalorij v dnevu glede na vaše telesne značilnosti, vas bo na to opozorila. Navdušila vas bo tudi s skenerjem za črtne kode in slastnimi recepti, ki jih lahko preizkusite v praksi.

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

Fooducate

Skener za črtne kode je nepogrešljiv del vseh aplikacij za štetje kalorij. Prav zato ni nič nenavadnega, da ga vključuje tudi Fooducate. Na ta način je namreč mogoče pridobiti vse informacije o obrokih, ki jih potrebujete. Ta aplikacija se sicer lahko pohvali s priročno funkcijo nadzora nad alergeni.

Aplikacija je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.


BeFunky-collage (5) 6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki olajšajo kuhanje Ste zadovoljni s končnim rezultatom? Edit My Ex: izbriši bivšega s fotografije Wanna Kicks: pomerite superge, še preden jih naročite Wanna Kicks: pomeri superge, še preden jih naročiš shutterstock_1028141632 CES 2019: aplikacija Olay ‘Future You Simulation’ vam zaupa, kako boste videti čez 20 let · · ·