jernej-graj-620022-unsplash
Utrip mesta · moda · ženska moda

Enodelne kopalke so v prejšnjih stoletjih nosile naše babice, še pred leti pa so se modni kritiki zgražali nad povratkom tega poletnega kosa, s katerim dekleta danes na plažah sveta vračajo duh ikonične Marilyn Monroe. Ker z njimi lahko tudi zgrešite, so tukaj nasveti, kako izbrati prave enodelne kopalke glede na vašo postavo.

Nekoč so kopalke bile plavalna oprema, danes pa so dobile dodano vrednost, saj si postale modni dodatek, s katerim ženske želijo poudariti ali zakriti vse lepote svojega telesa. Čeprav so omare vsake ženske verjetno zapolnjene s kopalkami, se vsako leto marsikatera odloči za nakup novih. Če sledite trendom in se boste letos odločili za enodelne kopalke, so tu nasveti, kako izbrati pravi model glede na vašo postavo.

Oblika postave: HRUŠKA

Če ste hruškaste oblike, lahko izbere te modele enodelnih kopalk:

1. Izberite enodelne kopalke, ki poudarijo osrednji del vašega trupa, na straneh pa naj se z barvno igro zožijo in naredijo, kot da je trup peščene oblike.

2. Izberite enodelne kopalke, ki imajo po sredini trupa speljano “vezalko”, saj se bo pozornost preusmerila na ta dodatek in ne na vašo postavo.

3. Izberite enodelne kopalke, katerih naramnice so “off shoulder”, saj bo ta dodatek naredil vaša ramena lepša, videti pa boste tudi elegantno.

Oblika postave: JABOLKO

Če imate postavo v obliki jabolka, potem lahko izberete naslednje kombinacije:

1. Če želite zakriti odvečno težo, je potem najbolje, da izberete preproste kopalke s tankimi naramnicami, ki so temnejše barve.

2. Če je na udaru vaš trebuh, je potem najbolje, da izberete črne kopalke s kakšnim dodatkom na trebuhu, ki bo pozornost s tega predela telesa preusmeril na dekoracijo.

3. Karirasti vzorec na kopalkah bo ustvaril iluzijo, da je vaš pas bolj ozek, kot v resnici je.

Oblika postave: PEŠČENA URA

Če imate postavo v obliki peščene ure, potem lahko izberete naslednje kombinacije:

1. Če želite poudariti svoje obline, je potem dobro, da izberete kopalke, ki imajo ob straneh kakšno odprtino ali dekoracijo, ki razkriva ta del telesa.

2. Lahko izberete tudi kopalke, ki imajo na predelu pasu oz. oblin prozoren material, ki se razlikuje od preostalega videza kopalk.

3. Če želite biti izvirni, pa lahko izberete model, na katerem je dodan pas, ki bo vaše obline še bolj poudaril.

Oblika postave: ATLETSKA

Če ste pridno skrbeli za svoje zdravje ali pa se poklicno ukvarjate s športom, izberite kopalke, v katerih bo vaš trud tudi očiten:

1. Izberite kopalke, ki razkrivajo vaša natrenirana ramena, predel prsi pa naj bo dobro utrjen, da boste lahko izvajali športne aktivnost na plaži.

2. Če želite biti preprosti, potem izberite model, v katerem boste videti, kot da ste del plavalnega tima iz srednje šole ali z univerze.

3. Izberite črtast vzorec, ki bo še bolj poudaril vaše mišice.

beach waves Kako narediti “beach waves” ali neurejene valovite lase s plaže doma? untitled-12 Savage x Fenty: spodnje perilo, ki ga je oblikovala Rihanna shutterstock_778717219 9 trikov in 2 minuti za popoln videz na silvestrovo maxresdefault Te kopalke so bile priljubljene tistega leta, ko ste se rodili … · · ·