cristian-baron-0-hB59n1m94-unsplash
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Prihranili smo vam malce iskanja in za vas zbrali najboljše aplikacije za fitnes 2020, ki z nešteto vajami pomagajo, da boste hitreje dosegli postavo, kakršno si želite.

Katere so najboljše fitnes aplikacije 2020? Preverite naš seznam spodaj!

Najboljša telovadba je tista, ki je našemu telesu in naši zmogljivosti najbolj prilagojena. Mobilne aplikacije so v zadnjih letih postale tako dobre, da lahko na podlagi vnesenih podatkov in podatkov, zbranih med vajami, izdelajo personalizirane vaje, ki bodo zagotovo pokazale rezultate na vašem telesu. Skorajda ni več potrebe, da bi prav vsak moral za to najeti osebnega trenerja. Seveda pa je treba izbrati pravo aplikacijo. Prihranili smo vam malce iskanja in za vas zbrali najboljše fitnes aplikacije 2020, ki z nešteto vajami pomagajo, da hitreje dobite postavo, kakršno si želite.

Najboljše fitnes aplikacije 2020

Aplikaciji adidas Training in Running by Runtastic

Runtastic sta v bistvu dve aplikaciji: Training in Running. Vsaka ima svoj namen, ki ga izda že ime. Adidas Training bo bolj prav prišla v telovadnici. Ponudila bo širok izbor različnih vodenih vaj. Vaje se bodo osredotočile tudi na različne dele telesa oziroma različne skupine mišic. Mogoče je tudi sestavljanje lastnih vaj. Adidas Running pa bo najbolj primerna za tekače. Prek GPS-signala bo aplikacija izrisala zemljevid trase, med tekom pa vas bo vodil glasovni trener. Dodatno motivacijo bo vlivala z izzivi, ki jih boste med tekom premagovali.

Aplikacija Aaptiv

Aplikacija, ki se hvali, da je prva, ki temelji na zvoku. Navodila za vaje so namreč podana glasovno, kar je bolj praktično kot stalno preverjanje zaslona na telefonu. Izbirati je mogoče med kar 2.500 vajami, ki lahko trajajo tudi samo 7 minut in so primerne tudi za začetnike. Ravno tem bo aplikacija omogočila prijaznejši vstop v opravljanje redne telovadbe. Aplikacija nam bo podajala navodila za vrsto različnih vaj, od vaj za tekače, kolesarje, bodibilderje, sprinterje in jogiste.

Aplikacija Asana Rebel

Joga se svetu napačno predstavlja kot pretežno žensko opravilo, ki (preveč) meji na spiritualnost. No, Asana Rebel ta pogled ovrže in dokaže, da je lahko joga prav resna telovadba. Poleg vaj za jogo bo aplikacija v telovadbo vključevala klasične elemente, kot so počepi, skoki iz položaja za sklece in planking. Vaje lahko razdelimo na različne cilje: izguba maščobe, grajenje na moči ali večanje fleksibilnosti telesa.

Aplikacija Keelo

Če je vaša služba dolga, drugi opravki pa ravno tako zavzamejo dobršen del dneva, vseeno pa bi radi tudi malce telovadili, bi znala biti aplikacija Keelo prava za vas. V njej najdete kup hitrih in intenzivnih vaj, ki bodo kljub kratkemu času telovadbe pokazale rezultate. Telovadbe se bodo sčasoma prilagajale glede na že opravljene vaje in se tako osredotočale na vse tiste mišice, ki so bile poprej spregledane. Lahko izbirate tudi vaje, ki ne zahtevajo pripomočkov, temveč se pri njih zanašate na težo svojega telesa.

Aplikacija MyFitnessPal

Še bolj kot telovadba je pomembna naša prehrana. MyFitnessPal nam pomaga slediti našim prehranjevalnim navadam in nam svetuje, česa bi morali uživati več. Aplikacija bo tudi sama analizirala recepte s spletnih strani in določila kalorično vrednost vseh sestavin. Tudi ročni izbor jedi je precej natančen, saj lahko izbiramo med 8 milijoni rezultatov. Tudi MyFitnessPal omogoča, da uporabniki prek forumov in skupin podpirajo drug drugega pri vzdrževanju svojih diet. Dobra lastnost aplikacije je tudi ta, da njena brezplačna različica ohrani večino uporabnih funkcij, ki so sicer drugje zaklenjene v premium paketih.

Aplikacija Nike Training Club

Vzdržljivost je ključnega pomena pri izvajanju marsikatere vaje. Če te ni, boste vajo končali prehitro, rezultati pa ne bodo tako očitni. Ta aplikacija vam bo pomagala, da boste strenirali svojo vzdržljivost. 160 vaj, ki so različno dolge, se bodo posvetile različnim delom telesa. Vaje boste lahko izbirali tudi glede na omejen set aparatur, ki so pred vami, oziroma glede na cilj, ki ga želite s svojim telesom doseči. Nike Training Club ponuja tudi vaje za jogo in seveda vaje za raztezanje.

Aplikacija 8fit

Pri začetnikih je pomembno, da se s telovadbo ne pretirava. Aplikacija 8fit bo pri sestavljanju personaliziranih vaj upoštevala vaše zmogljivosti in karakteristike telesa. V zakup po vzela vašo težo, vzdržljivost (recimo, koliko počepov lahko naredite naenkrat) in cilje, ki jih poskušate s telovadbo doseči. Merila vam bo tudi narejene korake in vas spodbujala, da se bolj redno premikate, pa čeprav samo po bivalnem prostoru. Za dodaten odmerek znojenja lahko izbirate med vajami za jogo ali vajami za utrjevanje trebušnih mišic.

Aplikacija Daily Yoga

Več kot 100 vodenih vaj bo tako prek videa kot prek zvoka učila različnih položajev, težavnost pa je seveda mogoče prilagoditi izkušnjam. Aplikacija ponuja tudi vaje za sproščanje in meditacijo ali pa pokaže čim preprostejše načine, kako doseči določene položaje oziroma drže, kot je stoja na glavi.

paul-green-gOHfFgwyDNM-unsplash To so najboljše aplikacije za kolesarje 2020 (kolesarske aplikacije) shutterstock_1542548600 To je 5 aplikacij, s katerimi lahko popolnoma enostavno služite denar! hitesh-choudhary-ukFRAhRs7e4-unsplash Ali ste odvisni od pametnega telefona? Aplikacije za pametni telefon, s katerimi boste našli izgubljeni čas! shutterstock_1150574009 To so najboljše aplikacije za poslušanje glasbe · · ·