360e137f482438fb947a408194faeaf8
Kulturni izbor · film

“Oh, to so bile risanke”, bomo zavzdihnili. Gotovo se spomnite risank, ob katerih smo odraščali, jih gledali vsak večer in v nedeljo zjutraj v priljubljeni oddaji Živ Žav. Medved Bojan, profesor Baltazar, gasilec Samo, Pipi in Melkijad, palček David, Toffsy in njegova pojoča travica – to je le nekaj junakov, ki so nas znova in znova navduševali. Mi smo za vas izbrali najboljše klasične risanke, ob katerih smo odraščali.

Vsako nedeljo zjutraj je preko televizijskega ekrana zaplavala barčica in naznanila Živ Žav. Otroci smo se tako potopili v svet risank, njihove uvodne melodije pa so še danes živo v spominu. Še danes jih radi pogledamo in zgleda, da jih nikoli ne bomo čisto “preboleli”. Zato si le oglejte video izbor najlepših & najboljših klasičnih risank, ki smo jih pripravili za vas.

1. Uvodna špica Živ Žava

2. Palček Smuk

3. Toffsy in pojoča travica

4. Medved Bojan

5. Profesor Baltazar

6. Palček David

7. Jajo in Pajo

PREBERITE ŠE: Najboljši klasični najstniški filmi, ki nas popeljejo nazaj v preteklost

8. Lolek in Bolek

9. Gasilec Samo

10. Smrkci

11. Tom in Jerry

12. Pipi in Melkijad

13. Vili Ga Ga

14. Šolenčki

15. A je to

Ples z Marijo Filmska premiera: Ples z Marijo Sam Simon in njegovi liki. Umrl je Sam Simon, soustvarjalec risane serije Simpsonovi Wild-at-Heart-Wallpapers 2 Legendarni filmi iz leta 1990, ki jih moramo pogledati vsaj enkrat v življenju Biografija o Saint Laurentu. Filmski napovednik: Saint Laurent (2015) ·