Kolo z sprednjo in zadnjo lučjo
Utrip mesta · mobilno · V zraku · shopping

Vas zanima, kje dobiti najboljše kolesarske luči in svetilke? Te so namreč za kolesarje bistvenega pomena! Nikar na dolgo kolesarsko vožnjo brez luči. Nikoli namreč ne veste, kaj vas bo ujela tema.

Kje dobiti najboljše kolesarske luči in svetilke? Kolesarji namreč z gotovostjo spadajo med najbolj izpostavljene udeležence v prometu, in zelo pomembno je, da so na cesti vidni! Luči pa niso le za ponoči. Tako kot pri motornih vozilih je pametno imeti luč tudi podnevi, vsaj tisto zadnjo. In katere so najboljše kolesarske luči in svetilke?

Najboljše kolesarske luči in svetilke

Sprednja luč za kolo Light and Motion Urban 350

Med najboljše kolesarske luči in svetilke zagotovo spada Urban 350, ki omogoča več načinov osvetljave (običajna luč, pulz …) ter se ponaša s premišljeno izdelanim reflektorjem svetlobe, ki lepše osvetli vašo pot. Nameščanje je sila enostavno, gumijast trak pa bo luč ohranjal pri miru, tako med tresljaji kot med klikanjem gumba za prižiganje luči. Če vas ulovi dež, je luč tudi vodoodporna.

Sprednja luč za kolo Cygolite Metro 400

Tudi Metro 400 je zelo dobra rešitev za tiste, ki želijo videti in biti vidni. Ponuja različne učinke osvetljevanja, zaradi katerih vas bodo vozniki motornih vozil prej opazili. Uporabniki pohvalijo predvsem njeno dolgo delovanje baterije. Luč je izdelana v ZDA, zato vas ne bi smela razočarati.

Sprednja luč za kolo Lezyne Micro Drive 600XL

Med najboljše kolesarske luči in svetilke smo uvrstili tudi Micro Drive 600XL, trpežno luč, ki ji bo zaradi aluminijastega ohišja težko prišlo kaj do živega. Na krmilo se namesti z gumijastim trakom, zato bo nameščanje hitro in enostavno. Dvojna LED-luč sveti z močjo 600 lumnov, z uporabo različnih načinov osvetljave pa naj bi baterija zdržala norih 44 ur. V kompletu dobimo še zadnjo signalno luč.

Komplet zadnje in sprednje luči za kolo Knog Plus

Komplet luči Knog Plus ni mišljen kot primarni komplet za vožnjo v temi, temveč je bolj prva pomoč, če nas tema ulovi nepričakovano. Lučki bosta svetili dovolj, da bomo vidni drugim voznikom. Ker sta majhni, ju lahko brez težav pospravimo v kolesarsko torbico. Uporabljajo pa ju lahko tudi tekači, saj za nameščanje uporabljajo “ščipalke”.

Sprednja luč za kolo Moon Meteor

Moon Meteor je cenovno privlačna rešitev za kolesarje, ki ne želijo zapraviti veliko, želijo pa dobre osvetlitve in dolgo trajajoče baterije. 400 lumnov bo več kot dovolj osvetljevalo vaše poti, baterija pa naj bi zdržala več kot 30 ur. Slednjo je mogoče znova napolniti prek USB-kabla. Gumijasto ohišje bo luč varovalo pred udarci.

Komplet zadnje in sprednje luči za kolo Kryptonite Avenue F-150 in R-75

Komplet je namenjen osnovnim potrebam kolesarja po vidnosti. Kryptonite je znan po zanesljivi kolesarski opremi, luči niso nič drugačne, zato ni čudno, da smo jih uvrstili med najboljše kolesarske luči in svetilke. Sprednja LED-luč ponuja svetlost 150 lumnov, zadnja pa nekje pol manj. Zaradi preprostega načina nameščanja ju bomo brez težav dajali gor ali dol. Baterija, ki jo je mogoče spet napolniti, pa bo zdržala 24 ur.

Zadnja luč za kolo Garmin Varia Radar RTL511

Garmin Varia ni samo še ena zadnja signalna luč za kolo, temveč ponuja dodatne pametne funkcije. Vgrajen ima radar, ki bo zaznal prihajajoče vozilo za nami in nas o tem obvestil. Lahko prek zaslona, nameščenega na krmilo, ali prek preostalih Garminovih naprav. Ko radar vozilo zazna, začne luč intenzivno utripati in opozarjati voznika avtomobila. Luč je lahko v rabi tudi čez dan, njeno utripanje pa naj bi bilo vidno več kot kilometer daleč.

Komplet zadnje in sprednje luči za kolo, LED-luč Antimi

Ta luč je zagotovo ljubljenka uporabnikov spletne trgovine Amazon. Je cenovno ugodna, omogoča polnjenje prek USB-kabla in podpira standard vodoodpornosti IPX5. Sveti z močjo 300 lumnov, baterija pa zdrži do 7 ur. V kompletu dobimo tudi zadnjo signalno luč.

ezgif.com-webp-to-jpg (84) Hyundai – Uber Elevate S-A1: prihodnost prevoza potnikov Audi AI:ME Audi AI:ME: jekleni konjiček s srcem, ki bo do vas empatičen Lamborghini Huracán EVO RWD Lamborghini Huracán EVO RWD: manj je več Mercedes-Benz Vision AVTR Mercedes-Benz Vision AVTR: čarobni svet filma Avatar, ujet v avtomobilu · · · · · · ·