shutterstock_1453539635
V zraku · tehnologija · aplikacije - app · Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsakodnevni natrpan urnik nas lahko hitro vrže iz tira in v življenje prinese stres in občutek tesnobe. Najboljše aplikacije za sproščanje vam bodo pomagale, da boste končno spet zadihali.

Je stres vaša vsakodnevna nadloga? Potem vam lahko pri tem pomagajo najboljše aplikacije za sproščanje. Vsakodnevni nujni opravki, roki, ki jih ne moremo preložiti, delo pozno v noč, ostre besede, ki smo si jih izmenjali z bližnjo osebo: naša glava se vsako noč v spanje odpravi polna skrbi za jutrišnji dan. Stres je v današnjem tempu življenja vedno pogostejši, kar hudo vpliva na naše zdravje. Motnje spanja, slabo počutje, zamujene priložnosti,… vse to je jasen pokazatelj, da moramo na sebi nekaj spremeniti, se ustaviti in globoko zadihati.

A težko si je pomagati samemu sebi, če tega enostavno ne znaš. Naučili smo se, kako delati, ne pa tudi, kako spoznati same sebe. Pri tem nam lahko pomaga stroka, kar pa ni ravno poceni. Kaj pa tiste napravice, zaradi katerih smo vedno vsem dosegljivi? Čeprav tudi same povzročajo stres, nam lahko preko najboljših aplikacij za sproščanje pomagajo stres premagati. Našteli vam bomo nekaj aplikacij za pametni telefon, ki vas bodo prek metod sproščanja pripravile na nove izzive.

Najboljše aplikacije za sproščanje:

10% Happier

Ljudje smo si različni in kar je nekomu sveto, je lahko drugemu larifari. Tudi na meditacijo ljudje gledamo iz različnih zornih kotov. Prav skeptikom je namenjena aplikacija 10% Happier. Bolj kot na meditacijo in iskanje notranjega jaza, se aplikacija posveča temu, kako izboljšati našo produktivnost. Priporočljiva predvsem za osebe s stresno službo.

Aplikacija je namenjena za začetnike, njeno vsebino pa je moč preizkušati en teden. Nato se začne plačljivo obdobje, ki na leto stane 100 dolarjev (preračunano okoli 91 evrov).

Calm

Nekateri ne iščejo načinov, kako spodbuditi svojo kreativnost in sposobnost globokega razmišljanja, temveč le, kako se pomiriti. Kako bolj sproščeni oditi v posteljo in kako bolj pozitivno začeti nov dan. Calm nudi množico različnih meditacij, ki vključujejo pomirjujočo glasbo, pripovedovanje zgodb ter vaj za dihanje. Meditacije so lahko kratke, do 3 minute, ali dolge, do 25 minut.

Ob plačilu naročnine se nam odprejo še drugi načini sproščanja ter še več pomirjujoče glasbe. Super aplikacija za začetnike.

Stop, Breathe, and Think

Naša čustva nas včasih prevzamejo in zaradi njih storimo kakšno stvar, ki je, če bi prej pomislili, ne bi storili. Aplikacija Stop, Breathe, and Think nam pomaga bolje razumeti naša trenutna čustva. Ob zagonu aplikacije vanjo namreč vnesemo naše trenutno čustvo. Skozi vaje, meditacijo, mogoče celo jogo, nas aplikacija uči, kako se pomirimo. Z beleženjem svojih občutkov bomo te na dolgi rok tudi bolje razumeli in na njih drugače reagirali.

Aplikacija je načeloma zastonj, ob dodatnem plačilu pa bo uporabnik deležen dodatne glasbe, meditativnih in ostalih vaj.

Colorfy

Včasih človek potrebuje le nekaj, s čimer se lahko zamoti in s tem odmisli na vse svoje skrbi. Colorfy je izjemno priljubljena pobarvanka za odrasle. Pobarvamo lahko na stotine različnih vzorcev, od znanih slik, risb pa do tibetanskih mandal. Barvanje vzorcev pa nam medtem odvrne misli od vsega ostalega.

Z doplačilom bo na voljo še večje število risb, s katerimi se bomo lahko zamotili.

Smiling Mind

Aplikacija je prilagojena tako za otroke kot za odrasle, saj se loteva tako stresa v učilnici kot na delovnem mestu. Avtorji aplikacije pravijo, da ljudje preveč razmišljajo o tem, kaj je bilo včeraj in kaj bo jutri, premalo pa se osredotočamo na sedanjost. Smiling Mind naj bi uporabniku vrnila občutek kontrole nad samim seboj in ga osredotočila na sedanjost. Pri tem mu bo pomagala vrsta različnih meditativnih vaj, ki bodo beležile stres pred in po vaji.

Aplikacija je povsem zastonj.


adobe photoshop camera Adobe Photoshop Camera: aplikacija za popolne fotografije 01_Experiments_Line_up_without_copy copy Google z aplikacijami za digitalni detoks, vključno s “papirnatim” telefonom Trgovina za mobilne aplikacije Aplikacije, ki jih ni pametno imeti na telefonu in so lahko celo zelo nevarne erik-lucatero-UrhMJ6kfKlo-unsplash Kako ti Instagram pove, da je nekdo zagledan vate? · · · · ·