190219-wolfgat-restaurant-07
Utrip mesta · kulinarika

Ali se sprašujete, kam se odpraviti na večerjo? Morda lahko v bližnji prihodnosti preizkusite hrano v kateri izmed restavracij, ki so se uvrstile med najboljše restavracije na svetu 2019.

Vas zanima, katere so najboljše restavracije na svetu 2019? Vrhunski kuharji z različnih koncev sveta, med katerimi so se znašli tudi Alex Atala, Alain Ducasse, Dan Barber, Helene Darroze, Clare Smyth in Ana Roš, so v pariškem razstavnem centru Palais Brongniart razglasili dobitnike nagrad World Restaurant Awards.

Na prireditvi so največ slave poželi zmagovalci v 18 kategorijah. Restavracije, ki so slavile v formalnih kategorijah, so prejele ‘velike krožnike’. Prejemniki nagrad v kategorijah, ki so služile predvsem zabavi (npr. Instagram račun leta), pa so se morali zadovoljiti z ‘majhnimi krožniki’.

Žirijo je sestavljalo 100 sodnikov. Kuharskim mojstricam in mojstrom so se pridružili tudi izkušeni ocenjevalci restavracij.

Nagrado za restavracijo leta si je prislužila restavracija Wolfgat, ki leži v južnoafriškem kraju Paternoster. Ta je prav tako slavila v rubriki ‘najboljša destinacija s poti’. Prestižna restavracija z 20 sedeži se nahaja v 130 let stari koči nad jamo Wolfgat, ki stoji tik ob morski obali.

V kolikor vas zanima, kakšne jedi ponujajo najboljše restavracije na svetu 2019, si oglejte spodnjo galerijo. Zagotavljamo vam, da si boste ob pogledu na fotografije obliznili prste.

GALERIJA – NAJBOLJŠE RESTAVRACIJE NA SVETU 2019

Wolfgat - Paternoster, Južna Afrika Odpri galerijo

Velika noč: kako doma narediti naravna barvila za jajca Velika noč: kako doma narediti naravna barvila za jajca 7910a924f7fe6332ae49d6e9b833963a 7 nenavadnih jedi, ki so jih ljudje v preteklosti naravnost oboževali Svetovni dan Nutelle: reka čokoladne kreme in žlica v roki Svetovni dan Nutelle: reka lešnikovega namaza in žlica v roki tink TINK Superfood Café / Ljubljana: lokal, ki ponuja zdravo hrano in male pregrehe · ·