playlist
Kulturni izbor · glasba · Utrip mesta · zdravje & lepota

Če nam primanjkuje spanca, nismo le sitni, tudi zdravju ne delamo prav nobene usluge. Seveda, nihče si ne želi nespečnosti, a na žalost nas lahko kaj hitro doleti. Medtem ko si želimo umiriti blaznost napornega dne, agonijo jutrišnjih opravkov in neustavljivo mamljive ter neskončne “feede” družbenih omrežij, se dober počitek včasih sliši kot znanstvena fantastika.

Na srečo tukaj na pomoč priskoči znanost … in to s solidno playlisto. Študija iz leta 2015, ki so jo opravili pri Cochrane Developmental, Psychosocial and Learning Problems Groupu, je namreč ugotovila, da lahko glasba izboljša kakovost spanca odraslih, ki trpijo za simptomi nespečnosti. Spet druga študija pravi, da je poslušanje glasbe v postelji (predvsem klasične) povezano z boljšo kakovostjo spanca tudi pri študentih. Poleg tega v nasprotju z uspavalnimi tabletami, zaradi katerih smo zaspani tudi podnevi, glasba nima prav nobenih stranskih učinkov.

PREBERITE ŠE: 10 NAJVPLIVNEJŠIH CD-OVITKOV VSEH ČASOV

Če torej iščete popolno playlisto za boljši spanec, potem ste na pravem naslovu. Spodaj je nekaj skladb, ki vam bodo pomagale hitreje in bolje zaspati.

Arctic Monkeys – I Wanna Be Yours

Elvis Presley – Can’t Help Falling In Love

Sam Smith – I’m Not The Only One

John Lennon – Imagine

The Last Shadow Puppets – The Dream Synopsis

Local Natives – Dark Days

The Smiths – Please, Please, Please, Let Me Get What I Want

Israel “IZ” Kamakawiwoʻole – Somewhere over the Rainbow

Claude Debussy – Clair de Lune

shutterstock_429842965 Rockin’ Riviera Weekender 2017: Žusterna bo gostila mednarodne zvezde Outlook Festival 2017: prihajata Dizzee Rascal in DJ Shadow Outlook Festival 2017: žur z Dizzeejem Rascalom in DJ-jem Shadow sexto unplugged 2017 SEXTO ‘NPLUGGED 2017: intimni glasbeni festival v Furlaniji Duran Duran Zagreb 2017 Koncert: popovsko obarvani kvartet Duran Duran v Zagrebu · · · · ·