MV5BNmExNmE1OGUtNTUwNC00NDFhLTg4OWEtNjVmZWNlZTU2ZGVhXkEyXkFqcGdeQXVyNjcyOTk4NTM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_
Kulturni izbor · film

Katere so najboljše slovenske grozljivke vseh časov? P.S. Ogled je na lastno odgovornost!

Katere so najboljše slovenske grozljivke vseh časov? V nadaljevanju vas čaka seznam obostoječih slovenskih grozljivk, ob katerih vam bo zaledenela kri!

Najboljše slovenske grozljivke vseh časov:

Mrtva ladja (1971)

Počitniko zaljubljenost Daniela in Marjane prekine zla slutnja o bližajočem se usodnem dogodku. Ljubimka sledi ljubimcu na mučnem in utrujajočem morskem potovanju. Ko se položaj zazdi brezizhoden, se na obzorju prikaže skrivnostna ladja. Bo Danielu in Marjani uspelo najti ključ do skrivnosti ali ju bo skrivnost posrkala vase ter zameglila ločnico med fiktivnim in realnim?

Ječarji (1990)

Ječarji je slovenska fantazijska grozljivka. V neznanem mestu v prihodnosti na nepojasnen način izginjajo mladi moški. Skrivnostna loža starcev se kot oblast v senci ohranja in obnavlja z vampirskim sistemom. Ko jim zmanjkuje energije, si jo jemljejo pri mladih moških, ki jih hranijo v posebnih laboratorijih za pretapljanje energije. Policija je ugrabiteljem na sledi, vendar ti uspejo zajeti poizvedovalca Pavla. Ječarka Kristina se vanj zaljubi in končno zruši ta grozljivi energetski vampirizem.

Morana (1993)

Skupina devetih ljudi, treh parov in treh posameznikov, se odloči, da bo visoke gore osvojila na precej nenavaden način z dvema džipoma, kros motorjem in s sodobno tehniko, ki ji zaupajo. Nenadoma pa se začne oprema kvariti, vse gre narobe in vedno več je nesreč. Tisti, ki so preživeli, se ne morejo več zanesti na ostale. Na koncu spoznajo, da je vse odvisno le od njih samih in narave …

Rabljeva freska (1995)

V prikupnem mestu Morje se zbere skupina ljudi, ki je karmično povezana. Tudi v tem življenju jim je dana možnost, da razrešijo karmične vezi, ki so vsota odnosov iz prejšnjih življenj. A kot večina človešva se tudi večina junakov filma še bolj zapleta v svoje negativne strasti in ponavlja napake. Le Erik, Maks in Ksenja spoznajo, da edino z ljubeznijo, odpuščanjem drugim in sebi lahko dosežejo, da se bodo v prihodnjih življenjih srečevali med seboj brez negativne hipoteke preteklosti.

Varuh meje (2002)

Tri prijateljice, študentke Alja, Žana in Simona se med počitnicami odločijo za spust s kanuji po mejni reki Kolpi. Njihov spust skrivoma opazuje VARUH MEJE, zadrti lokalni politik, ki se čuti poklican, da kanjon reke Kolpe obvaruje pred vsem kar je drugačno in svobodno. Kar dekleta vsekakor so. Predvsem Alja in Žana sta na videz neobremenjeni z ustaljenimi vzorci obnašanja, neustrašni in precej nesramni, medtem ko je Simona nežna, čutna in, kot se izkaže na koncu, najbolj pogumna članica odprave. Tri mladenke spusta po Kolpi ne bodo pozabile do konca svojih dni. Na videz brezskrbna pustolovščina jih bo zaznamovala za vekomaj…

Vampir z Gorjancev (2008)

To je zgodba o ljubezni, ki magično vznikne med Romanom in usodno lepo Lenoro. Hkrati je to tudi zgodba o Romanu in Rodinu, ki se med vandranjem po Dolenjski srečujeta z miti in legendami izpod Gorjancev. Ob tem pa se dogajajo skrivnostni umori, ki jih njun znanec Jup povezuje z vesoljci, ker v vampirje ne verjame. Tudi s pomočjo župnika Lesjaka se vse postavi na pravo mesto in ljubezen lahko zasije v polnem sijaju. Film je posnet po literarni predlogi istoimenskega romana Mateta Dolenca.

Idila (2015)

Idila je prvi slovenski celovečerec v tem žanru. Po burni in prekrokani noči s prijateljicami, se amaterski fotomodel Zina odpravi na modno fotografiranje v neokrnjeno naravo, v družbi z ambiciozno Mio, do življenja apatično Dragico in snobovskim fotografom Blitczem. Na poti do lokacije srečajo nekaj čudaških domačinov, ki jim ne posvečajo pretirane pozornosti, a kaj kmalu se to izkaže za veliko napako. Saj jih na idiličnemu travniku, ki so si ga izbrali za fotografiranje, brezobzirno napadeta domnevna lastnika travnika, Francl in Vintlr. Prestrašene in nemočne meščane odvlečeta v mračno klet, kjer se nahaja bizarna žganjekuha, ki skriva neslutene pasti za vse vpletene v dogajanje. Boj za življenje se začne.

VIR: film-center.si

BeFunky-collage Ko film sreča slikarstvo: 12 skritih slik v naših najljubših filmih, ki smo jih spregledali la-piel-que-habito-1 8 filmov v španščini, ki jih nikar ne spreglej! TOP 9: najbolj pričakovani blockbusterji letošnjega poletja 2019 TOP 9: najbolj pričakovani blockbusterji letošnjega poletja 2019 Tukaj je prvi pogled na Angelino Jolie in Elle Fanning kot Zlohotnico in Auroro na prizorišču snemanja Zlohotnice 2. 19 redkih fotografij, ki kažejo, kaj se v resnici dogaja v backstagu snemanja filma ·