PicMonkey Collage
V zraku · tehnologija

Vsi vemo, da tehnologija močno lajša naša življenja – pa če si to želimo priznati ali pa ne. To je razlog, zakaj so tehnološke igračke tako pomemben in učinkovit del našega obstoja. Vse od tablic in pametnih ur, od čudnih in impresivnih tehnoloških pripomočkov do super “kul” prenosnikov – dobra tehnološka naprava mora biti videti dobro, njena učinkovitost pa nas mora navdušiti. In kaj nas je najbolj navdušilo v letu 2015? Predstavljamo vam najboljše tehnološke pripomočke iz leta 2015 po izboru uredništva.

Najboljše tehnološke igračke 2015:

10. Tipkovnica Typo iPad Air

Če iščemo super pripomoček za naš iPad in si želimo, da bi še bolj spominjal na prenosnik, mu lahko dodamo tipkovnico Typo iPad Air. Applov pripomoček ima tipke v polni velikosti, je popolnoma snemljiv in nam omogoča, da izberemo popoln položaj za tipkanje.
Cena: okoli 142 €.

9. Surface 3

Surface 3 je kot nalašč za mobilne strokovnjake, študente in starše. Je najlažji in najtanjši Surface doslej in ponuja baterijo, ki zdrži do 10 ur, zaradi česar je kot nalašč za delo, brskanje po spletu in igranje igric. Super učinkoviti Microsoftov model prihaja s procesorjem Quad Core Intel® Atom™ x7, podpira pa številne programe za Windows, kot so Photoshop, iTunes in Microsoft Office.
Cena: okoli 472 evrov.

8. LG G4

Čeprav dizajn LG G4 ni tako osupljiv kot pri njegovem predhodniku LG G3, ima ta mojstrovina kar nekaj impresivnih lastnosti. Ponuja zaslon najvišje ločljivosti in ima enega izmed najboljših pametnih fotoaparatov na svetu. LG G4 ima zamenljivo in superzmogljivo baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh, za dodaten prostor na 8,9 mm debelem telefonu pa režo za spominsko kartico microSD do 2 terabajta.
Cena: okoli 500 evrov.
Več: Pametni telefon LG G4 le še javna skrivnost

7. Dell Venue 8 7000

Tablica Dell Venue 8 7000 je eden najboljših in najtanjših kosov aluminija med prenosnimi pametnimi napravami in ima enega od najčudovitejših OLED-zaslonov z diagonalo 8,4 palca in ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Z vgrajeno kamero Intel RealSense Snapshot z dvema lečama omogoča zajemanje tridimenzionalnih slik in videoposnetkov, zaradi 3D-tehnologije pa lahko sledi tudi gibanju rok in glave ter prepoznava obrazno mimiko.
Cena: okoli 400 evrov.
Več: Dell Venue 8 7000: najtanjša tablica na svetu

6. Pebble Time

Pebble Time v nasprotju z večino pametnih ur ne uporablja zaslona na dotik, temveč e-papir, torej zaslon s kontrastnostjo papirja, ki porabi zelo malo energije. Ura je vodoodporna, prilagodljiva in kompatibilna s 6.500 obstoječimi aplikacijami, ustvarjenimi za originalno pametno uro Pebble.
Cena: 219,19 €.
Več: Pametna ura Pebble Time obljublja 7 dni avtonomije #Kickstarter

PREBERITE ŠE: 10 najboljših izumov leta 2015 po izboru uredništva

5. Dell XPS 13

Leto 2015 je gotovo leto Della in njegovih skokov k učinkovitejšim in še impresivnejšim tehnološkim pripomočkom. Novi ultrabook Dell XPS 13 je majhen in tanek. Čeprav ima neverjetne visokotehnološke funkcije, lahko Dell XPS 13 dobimo že po odlični tržni ceni. Dell XPS 13 brez zaslona na dotik je lahko namreč naš že za okoli 755 evrov.
Cena z zaslonom na dotik: okoli 1228 evrov.

4. Amazon Echo

Amazon Echo je za naš dom to, kar je Siri za iOS. Pripomoček prepozna naš glas, ki med drugim pripomoček tudi nadzoruje. Amazon Echo lahko predvaja glasbo s TuneIn, Amazon Music, Iheart Radio, Prime Music, Pandora in drugih predvajalnikov pretočne glasbe. Prav tako nam lahko predvaja informacije, avdioknjige, novice, vremenske informacije in poročila o prometu.
Cena: okoli 170 evrov.

3. MacBook

MacBook, Applov zadnji prenosnik iz vrste MacBookov, je tud najtanjši in najlažji do zdaj. Pohvali se lahko z zaslonom Retina ločljivosti zavidanja vrednih 2340 x 1440 slikovnih točk. Okoli ”pasu” meri le 13,1 milimetra, medtem ko ga tehtnica komajda zazna (900 gramov). Zato pa se toliko bolj zazna osvežena sledilna ploščica, ki je občutljiva tudi na pritisk, kar v kombinaciji z občutljivostjo na dotik in nastavljivostjo občutljivosti odpira nove načine upravljanja.
Cena: med okoli 1228 in 1700 evrov.
Več: Novi MacBook – najtežje pričakovan prenosnik leta

2. Samsung Galaxy S6 Edge

Izjemno hiter 64-bitni in 8-jedrni procesor Exynos 7420 je narejen s 14-nanometrsko tehnologijo, zaradi katere je tudi precej manj energijsko potraten. A prvi vtis bo vendarle ustvaril zaslon. Ta je 5,1-palčni oziroma 13-centimetrski SuperAMOLED z ločljivostjo 2560 x 1440 pik (gostota prikaza slik je 576 točk na palec). Med novimi “organi” sta tudi digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletna kamera s četrtino le-teh.
Cena: okoli 800 evrov.
Več: Samsung Galaxy S6 – najbolj pričakovan pametni telefon leta je končno tu!

1. Graava

Graava ni tipična akcijska kamera, a ima lastnosti, ki bodo očarale in prepričale marsikoga. Recimo, da imate tri ure posnetkov, a bi radi videli le najboljših pet minut. Običajno je to pomenilo ure urejanja za računalnikom. Ker pa kamera Graava s petimi senzorji, ki poustvarijo dogajanje v naših možganih, ugotovi, kateri trenutki so vredni spomina, posnetke samodejno zmontira namesto vas in to v delčku sekunde in le z nekaj ukazi na pametnem telefonu.
Cena: okoli 235 evrov.
Več: Graava – akcijska kamera, ki ureja posnetke namesto vas in razmišlja po človeško

Tiskalnik za nohte Nailbot Nailbot – tiskalnik za poslikavo nohtov Ikea Heat Harvest Ikea Heat Harvest: pretvorba odpadne toplote v elektriko Zvočniki v obliki doprsnega kipa Sound of Power Zvočnik kot doprsni kip Putina in Kim Jong-Una Pametne ure Fossil Fossil Q Founder: Fossil z linijo elegantnih pametnih ur