Najboljši distopični romani vseh časov
Kulturni izbor · knjige

Šole bo kmalu konec in za vse ljubitelje knjig bo nastopilo težko pričakovano obdobje, ko se boste lahko namesto šolski literaturi končno posvetili bolj zanimivim in privlačnim svetovom. Čeprav vaš seznam knjig, ki jih morate prebrati, verjetno raste hitreje, kot vam ga uspe krčiti, vam vseeno ponujamo nekaj naslovov, mimo katerih ne smete. Najboljši distopični romani vseh časov vam bodo popestrili poletje ne glede na to, kje ga boste preživeli.

Knjige nam pomagajo pri osebnostni rasti, širijo obzorja, razbijajo stereotipe in krajšajo čas. Najboljši distopični romani vseh časov to vlogo opravljajo odlično. Od kritiziranja hedonizma do spolne diskriminacije – na seznamu boste gotovo našli knjigo, ki odgovarja na vprašanja, ki se vam tu in tam podijo po glavi.

PREBERITE ŠE: Sanjski kotički za branje

Romani izhajajo iz različnih časovnih obdobij, a vsem je skupno, da kljub izmišljeni zgodbi rišejo natančno kritiko različnih družbenih vidikov. In spoznanje, da takšna prihodnost mogoče ni tako nemogoča in za lase privlečena, je, čeprav strašljivo, nujno potrebno, da se ji izognemo.

Najboljši distopični romani vseh časov:

1984 – George OrwellOdpri galerijo
Knjige, ki bodo kmalu film postale. Fantazijske in ZF-knjige, po katerih bodo kmalu posneli film The Art of Beauty - knjiga o Naomi Campbell Naomi Campbell 30 let manekenske kariere kronala s knjigo za 1500 € Tina Maze: Tina in medvedja moč Tina Maze dobila svojo pravljico – Tina in medvedja moč This Book is a Camera This Book Is a Camera: pop-up knjiga z delujočim fotoaparatom ·