Najboljši dokumentarci o sektah
Kulturni izbor · film

Raznorazni kulti in sekte so precej pogost sociološki pojav. O njih je tudi veliko dokumentarcev, ki so bolj napeti od marsikaterih kriminalk. Pranje možganov, sanjarjenje o utopiji in poveličevanje svojih voditeljev je le nekaj izmed osrednjih lepil vsake sekte. V članku si lahko preberete, kateri so najboljši dokumentarci o sektah.

Predstavljamo vam 6 najboljših dokumentarcev o sektah.

Wild Wild Country (2018)

Eden boljših in najbolj priljubljenih dokumentarcev o sektah je zagotovo letošnji Wild Wild Country. V 80. letih prejšnjega stoletja je Bhagwan Shree Rajneesh v Oregonu kupil velik del zemlje, na kateri je želel postaviti utopijo. Kako so se njegove sanje razvile v distopijo, si lahko ogledate v dokumentarcu.

My Scientology Movie (2015)

Sceintologija je verjetno najbolje sponzorirana sodobna sekta/religija. Louis Theroux opravi intervjuje z nekaterimi izmed članov scientologije. Odlična mešanica informativnosti in humorja.

Holy Hell (2017)

Dokumentarec o sekti Buddhafield pripoveduje nekdanji član klana Will Allen, kar film zagotovo naredi še veliko bolj zanimiv.

Jesus Camp (2016)

Jesus Camp nudi odličen vpogled v psihologijo evangeličanske cerkve v Združenih državah Amerike in njen vpliv na politične odločitve celotnega naroda.

Jonestown: Paradise Lost (2007)

909 oboževalcev Jim Jonesa je leta 1978 v Jonestownu naredilo skupinski samomor (oziroma je bilo umorjenih) s strupom. Jonesov sin Stephen in drugi preživeli člani kulta v tem zanimivem dokumentarcu pripovedujejo svoj pogled na dogodek.

Deprogrammed (2015)

Leta 1970 je Ted Patrick začel izvajati program, v katerem je ljudi s pomočjo njihovih družin prisilil, da so se mentalno reprogramirali in zapustili kulte, ki so jim pripadali. Dokumentarec razlaga, kako se je akcija deprogramiranja paradoksalno preobrazila v nov kult.

PREBERITE ŠE: 5 filmov, ki bodo v vas vzbudili željo po potovanju

large_midnight_in_paris_blu-ray_11 5 filmov, ki bodo v vas vzbudili željo po potovanju a_quiet_place_127650.0 Filmi, ki jih v aprilu ne smete zamuditi 3029200-poster-p-1-apartment-pricing-sitcoms Zato je stanovanje Monice v Prijateljih vijoličaste barve MEGHANN FAHY, KATIE STEVENS, AISHA DEE 12 serij za ženske, ki navdihujejo in lahko spremenijo življenje · ·