shutterstock_146318564
Utrip mesta · kulinarika

Veš, kako kostanj pripravimo najhitreje? No, najlažje je kupiti merico na ulici, ker je nekdo drug že vse naredil namesto nas. A peki kostanjev niso vedno v bližini, vi pa bi vseeno radi, da je pripravljen tako hitro kot kokice. Ker kdo pa ima danes čez teden še čas za peko ali kuhanje kostanjev na tradicionalen način! V takih primerih nam na pomoč priskoči ”dobra stara” mikrovalovna pečica.

Za pripravo kostanja si je treba vzeti čas, a samo če ne veš, kako najhitreje pripraviti ta najboljši jesenski prigrizek. Vključuje kostanj, plastično posodico, nekaj vode in mikrovalovno pečico.

PREBERITE ŠE: 10 zdravilnih učinkov kostanja je dokaz, da niso vse slastne stvari v življenju nezdrave

Priprava kostanja v mikrovalovni pečici

Najprej dajte kostanj pod vodo. Nato zarežite po zaobljenem delu ploda. Ko ste to naredili, v plastično posodico s kostanji nalijte toliko vode, da se v njej namakajo vsi kostanji. Posodo pokrijte s papirnato brisačo in jo postavite v mikrovalovko za približno 3 minute (odvisno od količine kostanjev). Sledi najtežji del: lupljenje. Ključno je, da jih lupite, ko so še vroči, a za dobro rok ne prevroči. Zato jih zalijte z malce mrzle vode in takoj v akcijo. Tako bo lupina najlažje odstopila. Pa dober tek!

Videoprikaz priprave kostanja v mikrovalovni pečici:


Recept Jesenski recept: italijanski kostanjev kolač “castagnaccio” Kostanjeva juha Jesenski recept: neverjetno okusna kostanjeva juha Juha Jesenski recept: slastna bučna juha s kostanji shutterstock_500276569 10+ zdravilnih lastnosti kostanja – kot dokaz, da niso vse slastne stvari nezdrave · · ·