Najboljši pametnjakoviči, ki ne znajo 'slovensko'.
V zraku · tehnologija

Alexa je bila prva, s katero smo se pogovarjali in od nje nekaj zahtevali, ne da bi se za to razburjala. Danes pa jih družbo delata še Siri, Cortana in Googlov pomočnik brez ženskega imena, a s simpatičnim ženskim glasom. Govora je kajpada o pametnih zvočnikih in tukaj so najboljši pametni zvočniki za dom.

Napak je meniti, da so omenjene naprave sploh prve svoje vrste. Daljnega leta 1962 je veliki modri (IBM) naredil digitalni sistem za prepoznavo glasu IBM Shoebox, ki bi lahko veljal za “babico” osebnih pomočnic. Desetletja pozneje je Microsoft za svoj Office spisal orodje za prepoznavo govora, Siri je svoje življenje začela na iPhonih, Cortana pa na računalnikih. Dokler leta 2014 Amazon ne preseneti z zvočnikom in novim digitalnim dekletom Alexo. Cortana nadaljujejo življenje v računalnikih, ostale tri pomočnice, Alexa, Siri in Googlova, pa se “natezajo”, katera bo osvojila naša srca.

Težko je reči, katera je boljša, saj moramo z vsemi govoriti angleško, kajti slovenščina jim je “španska vas”. Marsikatere možnosti, na primer telefonski klici, pa takisto ne delujejo v našem delu sveta. Googlova pomočnica in Alexa sta diskretnejši, saj sta sposobni prepoznati “glas” gospodarja in nista lahkoživki kot Siri, ki naredi vse, če le rečemo “Hej, Siri”. Dovoli pa le Applovo storitev glasbe na zahtevo, ostali dve imata svoj nabor ponudnikov, in spet nam nekateri niso na voljo, podobno pa je tudi z naborom pametnih naprav ali sistemov, ki jih lahko nadziramo z glasom. Nobena torej ni vsemogočna, kdor ima doma več naprav z Applovega vrtička, potem je zanj Siri na prvem mestu, od drugih dveh pa bi za naše območje rahlo prednost dali Googlovi pomočnici.

Poglejte si, kateri so najboljši pametni zvočniki za dom. 

SONOS ONE

Na njem kraljuje Alexa, zvočnik pa je sposoben iz sebe iztisniti dober zvok in se povezati s sebi enakimi z namenom skupnega predvajanja glasbe. Ali pa se prek njega pogovarjamo z Alexo.

sonos.com

JBL LINK 20

Je druge sorte, saj se je navezal na Googla in njegovo digitalno pomočnico. Je nadgradnja prenosnih zvočnikov, kar pomeni, da ponuja tako deset ur delovanja na baterijo kot tudi kakovosten in močan zvok.

jbl.com

SONOS BEAM

Zanj velja podobno kot za model One, le da v domači zabavni sistem doda res dober zvok. Kajpada tudi na njem kraljuje Alexa.

sonos.com

AMAZON ECHO SHOW

Je čudovita naprava z Alexo za kuhinjo, saj ima zaslon, na katerem lahko prikaže cel kup uporabnih informacij. Recept za jed tako lahko pove ali prikaže. Kar nam je ljubše.

developer.amazon.com

GOOGLE HOME MAX

View this post on Instagram

CONTEST CLOSED. “Hey Max, turn it up!” 🔊 I’m excited to partner with @madebygoogle in giving one lucky follower one of my favourite Google products: the Google Home Max. I have the regular Google Home and the Mini—which I both love—but what makes Max different is its sound. It’s not just 20 times more powerful than Google Home but it is the first speaker with Smart Sound. What that means is that Google Home Max automatically adjusts to match the acoustics of your room. Basically you can put Google anywhere in your house and it will tune itself automatically! To enter, you must: – Like this post – Follow @madebygoogle and @ajfernando (if you haven’t already) – Tag 2 friends in the comments and tell me how you plan to Max out the rest of your summer! Contest closes on September 6th 11:59pm and only open to residents of Canada, excluding Quebec. Winner will be picked randomly and announced on Instagram Stories. Good luck, everyone! MAX THOSE ENTRIES 🎶🕺💃#madebygoogle #teampixel ____ #mypixelmoment #shotonpixel #torontoblog #torontoblogger #googlehome #googlehomemax #torontoigers #torontolife #mystructubestyle @structube #minimalhome #interior_and_living #livethelittlethings #cookbooks #foodphotographer

A post shared by Alexa Fernando 🇵🇭🇨🇦 (@ajfernando) on

Velja, da MAX predvaja najbolj kakovosten zvok od vseh zvočnikov, ki jih Google prodaja pod svojim imenom. Pa še pogovarjate se lahko z njim.

store.google.com

AMAZON ECHO 2ND GEN

Druga generacija zvočnika, ki je vse skupaj začel. Alexa je na njem glavna. Deluje pa natanko tako, kot od nje pričakujemo.

amazon.com

APPLE HOMEPOD

Na seznamu najboljših mora biti tudi Applov. Tu je glavna Siri in, kot se za Applovo napravo spodobi, o kakovosti zvoka in nasploh o tem, kako je zvočnik narejen, ne moremo dvomiti.

apple.com

LENOVO SMART DISPLAY

Pregled zaključujemo z novo generacijo Googlovih pomočnikov, ki imajo poleg zvočnika še zaslon. Informacije torej znajo tudi prikazati, drugače pa delujejo podobno kot zvočniki brez zaslona. Napak pa je misliti, da so tablice.

lenovo.com

Huawei MediaPad M5 Lite Kako izbrati najboljšo tablico zase? rawpixel-369788-unsplash Raziskava: Povejte nam, pri kateri aktivnosti bi raje uporabljali tablico shutterstock_1014313402 Nekega dne bo po vaših žilah plavala ta grozljiva gosenica waterfall_rg_max copy Top 12: najboljši ovitki za iPhone XR, iPhone XS in iPhone XS Max · · · · · ·