samsung-has-launched-its-5g-phone-in-korea-but-it-might-take-a-while-longer-before-it-makes-it-to-t
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kateri so najboljši pametni telefoni 5G leta 2019? Tukaj najdete seznam trenutno najbolj zaželenih mobilnih naprav, ki podpirajo povezovanje v 5G omrežje.

Kateri so najboljši pametni telefoni 5G (2019)? Čeprav je svoje 5G omrežje dobila le peščica izbranih krajev po svetu, proizvajalci mobilnih naprav že pridno načrtujejo telefone naslednje generacije. Omrežje 5G ne bo le bistveno pohitril prenosa podatkov, ampak bo podpiral še kopico drugih tehnologij prihodnosti, kot je recimo internet stvari (“internet of things”), kar pomeni povezovanje vseh električnih naprav v skupno omrežje.

Da bomo lahko bili deležni rokovanja s takšno tehnologijo, moramo seveda imeti kompatibilne naprave 5G. Kar se telefonov tiče, na trgu že lahko najdemo nekaj naprav, ki se razumejo s omrežjem 5G. Pa poglejmo, katere so.

In kaj je 5G?

V spodnjem video posnetku, si lahko ogledate zanimiv eksperiment priljubljenega vlogerja, ki vam bo dal vpogled v novi svet 5G.

Najboljši telefoni 5G leta 2019

Pregled najboljših pametnih telefon, ki konec leta 2019 že omogočajo 5G povezljivost!

Samsung Galaxy S10 5G

Največji in najzmogljivejši član družine Galaxy S10

Kljub temu, da v imenu ne vidimo oznake “plus”, je tale 5G model še večji od Galaxy S10+. Zaslon po diagonali meri kar 17 centimetrov (S10+ meri 16,2 centimetra), na zadnji strani pa telefon poleg treh kamer pridobi še senzor ToF, ki meri globino. Galaktična trojica je na naše police prikorakala v začetku letošnjega marca, 5G verzija pa na žalost v Slovenijo ni zavila. eBay tako ostaja edina pot do nakupa.

Naj se še omeni, da bo prihajajoči Note10 tudi imel svojo ločeno 5G verzijo, Galaxy Fold pa naj bi že sam po sebi podpiral 5G. Samsung je oznanil tudi prihod srednje cenovnega telefona Galaxy A90, ki bo ravno tako podpiral 5G.
samsung.com

LG V50 Thinq 5G

Serija V je spet pokazala vse, kar LG zmore.

Še en Korejec, ki je v prodajo lansiral 5G kompatibilen telefon. LG-jev paradni konj kot vedno ponudi največ, kar znamka zmore, in tudi letos je odločitev zanj precej mikavna. Najbolj bo pri srcu predvsem ljubiteljem poslušanja glasbe, saj ne samo da še vedno ponuja 3.5mm avdio izhod, temveč vsebuje tudi QuadDAC, ki poslušanje glasbe povzdigne za razred navzgor. Trenutno ga prodajajo samo v tujini, upajmo da se kmalu znajde tudi pri nas. Če le ne bo spet zamujal za pol leta kot prejšnji model.
lgmobile.si

OnePlus 7 Pro 5G

Telefon z najbolj hitrim zaslonom

Podjetje je v svojih začetkih bilo sinonim za odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Z leti se mu je cena malce dvignila, a ta je še vedno nižja od marsikaterega proizvajalca. Tudi sedma izdaja se lahko gladko kosa z največjimi. Trojica kamer zadaj in sprednja kamera, ki je, ko je ne potrebujemo, skrita v ohišju. OLED zaslon, ki se za gladke animacije osvežuje pri 90Hz. In sedaj še 5G povezljivost. Za OnePlus telefone se ve, da jih ne najdemo v štacuni, temveč na spletu.
oneplus.com

Xiaomi Mi Mix 5G

Inovativno skrita sprednja kamera.

Tole kitajsko podjetje postaja vedno bolj domače tudi v naših domovih in žepih. Prenosne baterije, električni skiroji, pametne ure, ter seveda tudi pametni telefoni. Kljub temu, da so med tistimi bolj poceni, pa nikakor ne deluje, da bi bili med tistimi cenenimi. Ohišje iz aluminija in stekla ter velik in barvit zaslon. Sprednja kamera je skrita. Da jo odkrijemo, moramo podrsati zadnjo plat telefona navzgor.
mi.com

Huawei Mate 20 X (5G)

Definitivno največji 5G telefon.

X pomeni, da je telefon sedaj še večji. Njegov zaslon po diagonali meri velikanskih 18,2 centimetra. Kljub velikosti pa izgubi nekaj svoje baterije (iz 5,000mAh na 4,200mAh). Tu pa se razlike končajo. Kot vsi zgoraj našteti telefoni tudi tega ni moč kupiti v Sloveniji, zato se bo v želji po nakupu potrebno obrniti na splet.
huawei.com

Motorola moto z2, z3, z4

Telefon, ki podpira modularne dodatke, tudi takega za 5G

Gre za več modelov, pri tem je z2 star 2 leti, z4 pa je letošnji. Gre za srednje cenovne telefone nekdaj zelo popularne znamke tudi pri nas. Njihova posebnost je ta, da lahko nase priključujejo različne dodatke, od kontrolerjev za igranje igric, JBL zvočnika ter celo modula, ki nauči telefon razumeti 5G omrežje. To je ta čar modularnih telefonov. Kupiti ga je mogoče na Amazonu.
motorola.com


LG G8s Thinq - Foto: Žan Macarol LG G8s Thinq: enostavno največ za vaš denar Sony Xperia 5 in Sony WF-1000XM3. Sony Xperia 5: kompakten, a poln dobrot samsung-galaxy-a90-5g Samsung Galaxy A90 5G: tudi srednji razred postaja najhitrejši 08-2019-Samsung-Note-10 Samsung Galaxy Note 10: trenutno najbolj popolni pametni telefon · ·