2017-G-CLASS-SUV-GALLERY-027-GOE-D
Utrip mesta · mobilno

Tokrat se bomo malce bolj posvetili terencem v pravem pomenu besede. Pozabite na ‘šminkerje’, ki se ustrašijo že malo večje blatne lužice, in pozabite na tiste ‘strokovnjake’, ki morajo za vožnjo po mestu nujno imeti štirikolesni pogon.

Govorili bomo o vzdržljivih, robustnih avtomobilih, ki jim je zahteven teren v izziv. Pravzaprav bomo govorili o Bearih Gryllsih na štirih kolesih.

1. Lada Niva

Lada NivaOdpri galerijo
Med nami ga ni takega, ki ne bi poznal legendarne Lade Nive. Kako tudi ne, saj gre pravzaprav za pradedka današnjih modernih SUV-jev. Lada je avtomobil, ki je oral ledino v vožnji čez drn in strn in je bil priljubljen tako med gozdarji, lovci in adrenalina željnimi pustolovci. V Nivi res ne boste našli luksuza in tudi na pogled ni kaj prida privlačna. A v primerjavi z marsikaterim drugim terencem lahko doseže destinacije, ki si jih večina ljudi ogleda zgolj na aplikaciji Google Maps. Zamislili si boste izziv, ga postavili pred Lado Nivo in se samo čudili, ko ne bo in ne bo odnehala. Ob taki zagrizenosti malenkosti in detajli avtomobila niti niso več pomembni.

2. Jeep Wrangler

Jeep WranglerOdpri galerijo

Zagotovo najbolj kriv, da smo desetletja uporabljali besedo džip. Današnji izraz SUV je daleč od tega, kar je pomenila beseda džip. Džip namreč predstavlja pravega, pristnega terenca, njegova poglavitna naloga pa so vožnja po divjem terenu in odkrivanje neznanega. SUV pa seveda ponazarja ‘šminkerja’, ki v mesto pelje svojo boljšo polovico, pri tem pa seveda venomer pazi, da se po naključju malo ne umaže. Willys je zagotovo najbolj prepoznaven model znamke Jeep, takoj za njim pa lahko postavimo model z imenom Wrangler. Oblikovno sta si podobna, vseeno pa Wrangler ponuja nekaj več udobja in vsakdanje uporabnosti. Narava mu je pisana na kožo in tako niti ni čudno, da ga boste največkrat zasledili med prečkanje puščave ali utiranju poti skozi gosto džunglo.

3. Land Rover Range Rover

Land Rover Range RoverOdpri galerijo
Na lestvici moramo seveda narediti tudi malo prostora za luksuzne izvedenke terenskih vozil. Čeprav je Range Rover na zunaj videti kot do popolnosti ‘spedenan’ gospod, v sebi skriva marsikaj. Premore namreč marsikatero napravo in pripomoček, s katerimi je moč premagati občutne večje ovire, kot je recimo mestni pločnik. Odlično se znajde na avtocesti, a če potem še malo zavijete na zahteven teren, se bo tam prav tako izkazal. Njegova cena je seveda med višjimi na lestvici, a je prav tako višji tudi luksuz, ki ga ponuja. Za Range Roverja bi tako lahko trdili, da je gospod mestnih ulic, ki pa se sem in tja vseeno ne boji biti malo črn za nohti.

4. Toyota Land Cruiser

Toyota Land CruiserOdpri galerijo
Če se znajdete v globokem blatu, na spolzkem terenu ali celo sredi poplave, vas bo Toyota Land Cruiser vedno rešila iz zagate. Pred časom so jo celo poskušali uničiti v eni izmed najbolj gledanih avtomobilskih oddaj, a brez uspeha. Kateremukoli izzivu so jo izpostavili, trdoživa borka je vedno dočakala nov dan. A Land Cruiser ni samo robustna premagovalka zahtevnega terena, na cesti je zaradi hidravličnega vzmetenja zelo udobna, vožnja z njo pa gladka in na trenutke celo pomirjajoča. Zadnje čase se jo največkrat opazi iz kakega poročanja z vojnih žarišč, saj gre za enega izmed najbolj trpežnih avtomobilov. In če se ne ustraši, ko si strmi iz oči v oči s tankom, se zagotovo na bo ustrašila niti najzahtevnejšega terena.

5. Mercedes-Benz G500

Mercedes-Benz G500Odpri galerijo

Mercedes-Benz G500 je zagotovo eden od najbolj ikoničnih in najlepših džipov na svetu. In med drugim tudi eden izmed najdražjih, saj njegova cena presega 100 tisočakov. Ponuja največ luksuza od vseh naštetih, kraljeval pa bo tudi v mestnem središču, kjer bo privabljal poglede mimoidočih. Prav tako bo kraljeval na terenu, kjer bo presenetljivo vsemu kos. Z njim boste ovire premagovali v stilu in velikem udobju ter napora skorajda ne boste občutili. G500 tako ni samo bling, temveč je tudi zelo resen terenec.

PREBERITE ŠE: BENTLEY BENTAYGA FALCONRY – NAJBOLJ LUKSUZNA PTIČJA KLETKA NA SVETU

1000-500-citymagazine-cover Abarth “695 Rivale”, ena od najboljših poletnih romanc Podmornica Neyk Neyk: luksuzna zasebna podmornica Luksuzna jahta Oceanco Cosmos Oceanco Cosmos: luksuzna jahta s stekleno streho Revo – mestno kolo za 2 Revo: najboljše mestno kolo za 2 · · · · · · ·