igrače
V zraku · buzz buzz

Ob pojavu pametnih telefonov in tablic je beseda igrača dobila nov pomen. Udomačila se je tudi pri odraslih, ker zakaj bi se igrali samo otroci? A če imate zdaj v mislih številne tehnične ”gadgete” s katerimi se srečujemo in vam jih predstavljamo vsak dan, pa vam tokrat serviramo najbolj inovativne, predvsem pa pregrešno drage igrače za odrasle. Igrače o kakršnih smo sanjali kot otroci.

Še nekaj let nazaj igrače in odrasli niso šli skupaj. Danes ima vsak vsaj eno v žepu. Tehnologija je namreč besedi igrača odprla novo dimenzijo. Ne samo sejmi elektronike, ipd., v Dubaju so lani na primer odprli razstavo igrač za odrasle namenjeno prebujanju otroka v njih. Kot tam, tudi inovativne igrače za odrasle, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju, ostajajo za večino zgolj sanje. Za tiste, ki imate dovolj pod palcem, pa boste med najdražjimi igračami morebiti našli idejo za nov hobi.

PREBERITE ŠE: James Bond: 12 njegovih genialnih igračk

Golf vozilo Gotham

Za vse ljubitelje Batmana, ki imajo na bančnem računu vsaj kak procent premoženja Bruca Wayna, je tu vozilo za golf Gotham, miniaturna replika batmobila Tumbler iz trilogije o Vitezu teme. Cena? 35 tisoč ameriških dolarjev. Vozilo, ki ga žge do 60 km/h pa ni batmobil samo navzven, saj se boste tudi med vožnjo počutili kot da ste Batman golfa.

Podmornica kit ubijalec

Kdor je nor na potapljanje, morske živali in podmornice, se mu bodo ob tej igrači zasvetile oči. Podmornica je namreč na las podobna orki in je dejansko hidroplan, torej vodno letalo, ki lahko doseže hitrosti do 80 km/h na in polovico manj pod gladino. Igračka za dva, ki lahko skače iz vode kot pravi kit, vas bo pošteno udarila po žepu, saj stane 100 tisoč ameriških dolarjev.

Porsche 917 Le Mans mini dirkalna steza

Za vse ljubitelje športnih avtomobilov in dirk je tu ultimativna dirkalna steza zgrajena znotraj milijon dolarjev vrednega avtomobila. Za 135 tisoč ameriških dolarjev si lahko omislite repliko Le Mans steze v Franciji vgrajene v karoserijo dirkalnega vozila Porsche 917. Avto ima prave gume, delujoče žaromete originalno opremo, pod ”pokrovom” pa skriva v detajl dorečeno kopijo steze, vključno z drevesi in celotnim ”voznim parkom”.

Najhitrejši najmanjši električni avtomobil na svetu

V mestih, ki se duši v prometu, bo tala igračka pravi rešitelj. Gre namreč za najhitrejši električni avtomobil na svetu, ki pa je tako majhen, da ga boste zamenjali za igračo. V resnici ima dva električna motorja, takšna, kot jih imajo lokomotive, od 0 do 60 km/h pa porabi le 4 sekunde in doseže hitrosti do 190 km/h. 200 tisoč ameriških dolarjev in dvosed je vaš. Če imate pickup-a, ga lahko vržete na prtljažnik kot kolo, tako majhen je.

Animatroničen triceratops

Ko smo bili majhni, smo se igrali z majhnimi figuricami dinozavrov. Zdaj, ko smo veliki, je edino logično, da imamo v svoji zbirki veliko različico dinozavra. Zato animatroničen rastlinojedi dinozaver triceratops, ki pa je rahlo dražji kot njegove manjše različice, saj stane kar 350 tisoč ameriških dolarjev. 6,1 metrska replika lahko komunicira z osebo, ki stoji pred njim, saj ima v očeh senzorje za gibanje, premika glavo, odpira usta, tuja pa mu ni niti obrazna mimika, ki jo prilagaja glede na mimiko ”sogovornika”. Idealna zadeva za muzeje.

Helicycle

Medtem, ko se prihodnost osredotoča na leteče avtomobile, se zdi še zabavnejša misel, da bi imeli leteče motorje. Helicycle je prav to. Za ”kruzanje” po cestah in za tja, ”kamor greva, ne potrebujeva cest”, je več kot idealna igrača, ki jo odpeljete za 395 tisoč ameriških dolarjev. Tako na tleh kot v zraku potegne do 180 km/h, prevaža pa lahko dve osebi, pa če je trikolesnik ali helikopter (preobrazi se v desetih minutah). Če je torej gneča na cestah, ga transformirajte v helikopter in letite do višine največ 1200 metrov. Goriva je za 350 km letenja in 1200 vožnje po cesti.

Podmornica Lotus Elite

Še ena večnamenska igrača za odrasle. Dvoživka, športni avto in podmornica je v bistvu izpopolnjena verzija avto-podmornice Lotus, ki smo jo videli v filmu James Bonda ”Vohun, ki me je ljubil” (”The Spy Who Loved me”) in ki jo je upravljal Roger Moore. To lahko upravljate vi, a le, če lahko pogrešite dva milijona ameriških dolarjev. Amfibijsko vozilo (dvosed) lahko na cesti dosega visoke hitrosti, pod vodo pa ga ”piči” do največ dveh vozlov. Kljub temu da je kabriolet, se vam ne bo treba potapljati na dah, saj ima priložene potapljaške jeklenke, za pogon pa skrbijo propelerji.

Kako dober je vaš vid? Albert Einstein je Marilyn Monroe ali kako dober je vaš vid? (test) Super hero kid Neverjetna dejstva o sanjah, ki jih morda še ne veste možgani1 Kako natrenirati možgane na srečo Kdo bi si mislil, da so podgane lahko tako prikupni hišni ljubljenčki. Dokaz, da so tudi podgane lahko nadvse prikupni hišni ljubljenčki