wm_homepage_slide_05
Utrip mesta · mobilno

Če ste se kdaj spraševali kateri je trenutno najdražji nov avtomobil na svetu, ta ne prihaja iz nemškega Porscheja, italijanskega Paganija ali ameriškega Hennesseya. Trenutno najdražji avto na svetu prihaja iz Libanona in sicer gre za Lykan HyperSport tamkajšnjega podjetja W mottors, ki stane 3,4 milijona dolarjev.

Lykhan hypersport kakor je njegov uredni naziv je super avtomobil Libanonskega podjetja W motors, ki je s pomočjo priznanega butičnega tunning podjetja RUF, ki se ukvarja večinoma s predelavo porschejevih modelov izdelal sedem primerkov tega hiper športnega kupeja.

Pod pokrovom je 3,7-litrski bokserski motor, ki so mu s pomočjo dveh turbo polnilnikov moč dvignili na 740 KM in 960 Nm navora, na zadnji kolesni par pa se moč prenaša preko šest stopenjskega sekvenčnega menjalnika ali sedemstopenjske prestavne avtomatike z dvojno sklopko.

Pospešek do prve stotice traja 2,8 sekunde, končna hitrost pa naj bi znašala 390 km/h.

Lykhan Hypersport pa ni najdražji avtomobil vseh časov na svetu, ampak na tej lestvici zaseda (šele) tretje mesto, za lamborghini venenom (trije izdelani, eden v muzeju, trije prodani), ki stane 4,5 milijona dolarjev ter maybachom exelerom, ki stane vrtoglavih osem milijonov dolarjev. Za boljšo primerjavo, lykhan hypersport je več kot milijon dolarjev dražji od posebne različice bugati veyrona imenovane supersport, ki velja za najdražji serijsko proizvajani avto na svetu.

Odpri galerijo
2015-VW-Passat-B8-18 VW passat B8 – vremenska napoved za jesen: velika možnost vetra passat VW-Beetle-Dune-Concept-9[3] Z VW Beetlom Dune na plažo ali na smučanje cover-c4-cactus Citroën C4 cactus: Ko filozofija avtomobilske blagovne znamke zopet postane zabavna Lola_MK6_GT_Car_14 Lola Mk6 GT, prezrta in pozabljena dirkaška ikona ·