PicMonkey Collage
Kulturni izbor · glasba

Kdo so glasbeniki z najdražjimi videospoti vseh časov, ki so za svoje videje odšteli celo premoženje? Če si predstavljamo, da so glasbeniki želeli, da njihovo glasbo spremlja tudi vrhunska kinematografska tehnologija in če je še za dodatek režiserski stolček zasedel kakšen uspešen filmski režiser, so takšni zneski povsem razumljivi.

Pet glasbenikov je bilo izbranih glede na njihovo skupno vsoto denarja, ki so ga zapravili za videospote.

Na petem mestu najdemo MC Hammerja z 15-minutnim videjem za skladbo “2 Legit 2 Quit.”, ki bi danes stal skoraj štiri milijone evrov.

Na četrtem mestu najdemo skupino Guns N’ Roses, katerim ni zapravljanje velike vsote denarja za doseganje željene vizije nič kaj tuja. Skupina je za videospot “Estranged” zapravila skoraj šest milijonov evrov.

Presenetljivo se na tretjem mestu nahaja Ayumi Hamasaki, ki je za vse svoje videospote skupno odštela kar 8,7 milijona evrov.

Na drugem mestu najdemo Michaela Jacksona in Janet Jackson, ki si skupaj delita tudi najdražji videospot vseh časov, za skladbo ”Scream”. Michael Jackson, ki je vedno vložil veliko denarja za svoje videospote, je skupno zapravil kar 20,7 milijona evrov.

Na prvem mestu pa se je znašla Madonna, ki je za vse svoje videospote skupaj odštela kar 24,3 milijone evrov.

Siddharta v skladbi Ledena. Siddharta z videospotom za skladbo Ledena najavlja album Infra [video] Slash-Myles-Kennedy-and-The-Conspirators Koncert: Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators – Zagreb Red Bull Soundclash Zenica 2014 Koncert: Kurzschluss Spezial! z Dubioze kolektiv – Ljubljana – Križanke Glasbeni spot Golden Touch rabi vaš prst. S prstom se dotaknite zaslona in postanite del videospota