Foto: Sunstoneonline
Utrip mesta · dom

Prihajajoči toplejši dnevi nudijo idealno priložnost za peko na žaru, zato zavihajmo rokave, obrišimo prah z našega žara in si privoščimo najokusnejši in najbolj uspešen piknik leta. Predstavljamo vam nekaj nasvetov za vedno uspešen piknik.

Da pa bo peka vedno uspešna, smo na kup zbrali nekaj enostavnih in uporabnih nasvetov, z upoštevanjem katerih bo naš žar piknik najboljši daleč naokoli.

1. Žar po pečenju vedno temeljito očistimo, saj z ostanki hrane in maščobe vsekakor ne pridobi na videzu in uporabnosti. Ostanki hrane so tudi pravo leglo raznih nevšečnosti.

2. Pepel pospravimo, ko ta popolnoma ugasne in ga nikakor ne odlagajmo v naravo.

3. Če se nam vedno mudi, si omislimo električni žar, saj je za pripravo primerne žerjavice za pečenje potrebno nekaj več truda in časa.

4. Pred pečenjem temeljito naoljimo rešetke žara, vendar bodimo pri tem previdni in olja ne zlivajmo po oglju, saj lahko zagori. Prav tako pazimo, ko pečemo mastne kose mesa. Te redno prestavljajmo, saj lahko le tako preprečimo, da bi maščoba kapljala na oglje.

5. Med peko se ne zagovorimo in ostanimo pri žaru, saj je potrebno meso pridno obračati in previdno spremljati napredek pečenja. Ogenj je vendarle močan element.

Kako pripravimo nesramno dober žar piknik, si oglejte tukaj.

6. Če želimo, da je meso omamno sočno, kose med peko večkrat premažimo z marinado, ki jo pripravimo iz olja in začimb. Mešanice po mesu ne polivajmo, ampak pri maziljenju uporabimo temu namenjen čopič. Med samo peko je dobro uporabljati žar pribor, kot so na primer kovinske vilice z daljšim ročajem, ki nas obvaruje pred neprijetnimi opeklinami.

Foto: Openwalls Uporabni nasveti za nakup idealnega žara za vrhunski piknik junpei-tamaki-thaw-designboom02 Zofa Thaw – minimalističen dizajnerski kos pohištva studia Junpei alcarol-bricola-collection-designboom01 Pohištvo Bricola iz zgodovinskega lesa beneških kanalov 469426750_1280 Samonapihljiv senčnik · · ·