Najgrše skulpture na svetu
Utrip mesta · arhitektura

Pred leti je CNN spomenike nekdanje Jugoslavije razglasil za najgrše spomenike na svetu. Toda spomeniki iz šestdesetih in sedemdesetih letih 20. stoletja še zdaleč niso tako grdi kot skulpture iz nadaljevanja, ki se jih meščani verjetno močno sramujejo. Velja, da je dobra umetnost vedno vsaj malce kontroverzna. V nadaljevanju vam zato predstavljamo skulpture, ki so dvignile veliko prahu in razburjale javnost.

Lepota je v očeh opazovalca. To velja tudi za umetnost. Naloga umetnosti je, da sproža diskusije in kontroverzni umetnosti to uspeva najbolje. A pri teh skulpturah bomo verjetno vsi enotnega mnenja, da gre za izjemno ponesrečene primerke, ki si ne zaslužijo naziva umetnina. Ali pač? Sodbo prepuščamo vam.

PREBERITE ŠE: V Tajvanu zrasel ”poglodan” nebotičnik MahaNakhon

Najgrše skulpture na svetu:

Colima, MehikaOdpri galerijo

Tajvanski nebotičnik V Tajvanu zrasel ”poglodan” nebotičnik MahaNakhon Palača mehurčkov Palais Bulles Palais Bulles – palača mehurčkov je najdražje stanovanje v Evropi Steklena panoramska pot na Kitajskem Steklena panoramska pot na pečini – od višine se zvrti! Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdom. Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom ·